Tvillingbrødre tatt for promillekjøring, i samme bil - med under to timers mellomrom

- De hadde absolutt ikke noe bak rattet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet stoppet klokka 04.24 natt til søndag en 17 år gammel gutt i Nedre Eiker, mistenkt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. 

Gutten hadde naturlig nok ikke et gyldig førerkort å vise politiet, og ble tatt med for å ta promilleprøve.

- Da patruljen var på vei hjem med 17-åringen for å fortelle foreldrene hva som hadde skjedd, ble de plutselig oppmerksomme på at bilen han hadde kjørt var på veien igjen, forteller operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt.

- Hadde ikke lært Klokka 06.10 stoppet politiet den samme bilen på nytt, en kilometer unna der den hadde blitt stanset under to timer tidligere. Der fikk patruljen seg en overraskelse da de så hvem som satt bak rattet. 

- Der fant vi tvillingbroren til 17-åringen. Han hadde tydeligvis ikke lært av tabben til broren sin, men hadde heller overtatt bilen som sto hensatt langs veien, sier Gunnerød til Dagbladet.

Anmeldes Nå er også tvillingbroren siktet for promillekjøring, uten gyldig førerkort.

- Guttene som begge er under 18 år har absolutt ikke noe bak rattet å gjøre. Det er i utgangspunktet alvorlig nok å kjøre bil uten gyldig førerkort, men kjøring i påvirket tilstand er enda mer alvorlig, sier Gunnerød.

Politiet har opprettet straffesak på begge forholdene. Tvillingbrødrene blir nå kjørt hjem til foreldrene.