Tvillingene Mina og Mille (16) døde

Det var de 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen som ble funnet døde i Spydeberg natt til søndag. En mann i 20-åra er siktet for uaktsomt drap, mens ytterligere en er pågrepet og siktet for mistenkt salg av narkotika til jentene.

FUNNET LIVLØSE: De to jentene ble funnet livløse på en adresse i Spydeberg natt til søndag. Ei tredje jente er sendt til sykehuset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FUNNET LIVLØSE: De to jentene ble funnet livløse på en adresse i Spydeberg natt til søndag. Ei tredje jente er sendt til sykehuset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld frigir politiet navnene på de to jentene som ble funnet livløse i Spydeberg etter ønske fra pårørende.

Det var tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold som døde. Det opplyser politiet i en pressemelding søndag kveld.

Ei tredje jente i tenårene var til stede på adressen, og ble kjørt til sykehus for behandling etter inntak av narkotisk stoff.

Politiinspektør i Øst politidistrikt, Lars Reinholdt-Østbye, opplyser til Dagbladet at politiet har avhørt jenta i dag.

- Hun har gitt en forklaring og svart på en del spørsmål, sier Reinholdt-Østbye søndag kveld.

Politiet har siktet en mann i 20-åra for uaktsomt drap. Ytterligere en person er pågrepet søndag, mistenkt for å ha solgt narkotika til jentene.

- Mannen som er siktet for uaktsom drap har tilhørighet i Spydeberg, og det var på hans bopel tvillingsøstrene ble funnet døde. Den andre personen som ble pågrepet er fra Oslo, sier Reinholdt-Østbye.

Politiinspektøren forteller at politiet har foretatt en del beslag, men han vil ikke gå inn på hva.

- Etterforskningen i dag har gjort at vi har dannet oss et bedre bilde av hva som har skjedd.

Endrer siktelse

I samme pressemelding opplyser politiet om at siktelsen mot mannen i 20-åra er endret til uaktsomt drap.

De understreker at dette er en foreløpig siktelse, da det ennå er tidlig i etterforskningen.

Hendelsen fant sted på siktedes bopel, men det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede.

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha hensatt de fornærmede i hjelpeløs tilstand, erkjenner ikke straffskyld. Det bekreftet hans forsvarer Knut Ditlev-Simonsen til NRK tidligere søndag.

Hadde tiltak gjennom barnevernet

Jentene som ble funnet døde, hadde tiltak gjennom barnevernet.

Dette bekrefter regiondirektør i Bufetat ved region Øst, Ingrid Pelin Berg, til Dagbladet.

- De hadde tiltak gjennom barnevernet, men de hadde ikke tatt over omsorg for dem, sier hun.

Holder åpent hus

Indre Østfold helsestasjon for ungdom, som befinner seg på rådhuset i Askim, vil være åpen for ungdommer som trenger å prate med noen i kveld.

Det opplyser varaordfører i Indre Østfold kommune, Katrine Hestø Hansen, til Dagbladets reporter på stedet.

- Vi åpner helsestasjonen i kveld fordi vi opplever at det er mye uro blant ungdommen vår. Hvis noen har behov for å prate med noen, så kan de komme hit, sier Hestø Hansen.

Varaordføreren opplyser at ungdomsteamene også kommer til å være til stede på alle ungdomsskolene og videregående skolene i kommunen i morgen.

- Man våkner til nyheten om at to unge jenter har gått bort i løpet av natta, og det ryster et lokalsamfunn. Dette er en grusomt trist sak, og vi skal være tilgjengelig for alle som har behov for å prate med noen, forteller Hestø Hansen.

Hun sier at kommunen kommer til å ta vare på de etterlate, samt pårørende i tida framover.

- Vi har et psykososialt kriseteam og andre helsetjenester som har vært knyttet til de pårørende siden i dag tidlig. Nå vil vi også kunne se behovet, avhengig av hvor mange som kommer på rådhuset i kveld og tilpasse deretter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer