- Tvillingene var ikke dopet ned

Ny hårprøve gir Kate og Gerry McCann medhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En ny kjemisk analyse av hårstrå fra Madeleine McCanns søsken viser at de ikke kan ha vært neddopet. Foreldrene håper at dette kan renvaske dem for anklagene om at Madeleine døde som følge av en overdose beroligende midler, skriver Times Online og Telegraph.co.uk.

Imidlertid er det Kate og Gerry McCanns advokater som har fått testen utført, og det er uklart hvorvidt resultatene kan bli avgjørende motbevis.

- Sårende og krenkende

- Jeg er mer enn glad for igjen å kunne stadfeste at Kate og Gerry aldri har gitt barna sine beroligende midler. Enhver antydning om at så har skjedd, er både sårende og ærekrenkende, sier familiens venn og talsmann Clarence Mitchell til Times Online.

Portugisiske medier har gang på gang hevdet at hårprøver fra tvillingene viser at foreldrene dopet ned både dem og Madeleine den kvelden Maddie forsvant fra hotellrommet i Praia da Luz.

Teorien er at Kate og Gerry, som begge er leger, ved et uhell ga Maddie en altfor stor dose som hun døde av, og at de i panikk samarbeidet om å gjemme liket.

Foreldrene har hele tida avfeid anklagene som absurde og hevdet at ingen av barna noensinne har fått slike medikamenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer