Tvillinger (1 ½ år) lå og råtnet i senga

Elleveårig søster kjente stank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei elleveårig jente fra Brisbane i Australia kjente mandag ei lukt hjemme som hun ikke hadde kjent før. Lukta førte henne til rommet tilhørende familiens tvillinger på 18 måneder.

Men i rommet møtte et grusomt syn: De to småbarna lå døde i sengene sine, og likene var halvveis oppløst.

- Nå vet jeg hvorfor du har grått, skal elleveåringen ha sagt til moren etter oppdagelsen.

Veide fire kilo

De to barna, Lily og Zaide, har ifølge en foreløpig obduksjonsrapport ligget døde i over ei uke i det tropiske klimaet, og da de døde, veide de bare fire kilo eller mindre - omtrent som et nyfødt barn.

Nå er den 28-årige faren og den 30-årige moren arrestert og siktet for omsorgssvikt, etter at moren skal ha uttalt «Jeg tror ikke jeg har gitt dem nok mat» til politiet. Siktelsen kan imidlertid raskt vise seg å bli utvidet til mord når den endelige obduksjonsrapporten foreligger, skriver nettutgaven av Sydney Morning Herald.

Parets fire overlevende barn på mellom tre og elleve år er blitt tatt hånd om av bestemoren.

- De er veldig traumatiserte, men vi gjør det beste vi kan for dem, sier bestemoren, som ønsker å være anonym, ifølge Reuters.

Tvillinger (1 ½ år) lå og råtnet i senga

Problemer

Saken har skaket opp Australia, og offentligheten spør seg nå hvordan dette kunne skje.

Det er imidlertid på det rene at familien fra Sunnybank Hills i Sør-Brisbane har slitt med problemer.

- Treåringen kom naken på døra og spurte om han kunne få bo her, forteller nabo Karen Butler til Reuters. Andre forteller at den lille gutten kunne komme og spørre om mat, og at han stort sett fikk løpe rundt uten tilsyn.

Forholdet mellom moren og faren skal ha strandet for et halvt års tid siden, men de har fortsatt å bo i samme hus og dele på omsorgen for barna. På tross av naboenes beretninger har de ikke noen historie med verken politi eller barnevern.

De eldre barna skal sjelden ha sett noe til tvillingene, ut over noen ganger da moren matet eller skiftet på dem.

Hevder uskyld

Nå skal moren undergå psykiatrisk undersøkelse, mens faren har nektet dette. 28-åringen hevder at han ikke visste tvillingene var døde før elleveåringen fant dem.

Dette trekkes imidlertid i tvil av politiet, som påpeker at han har levd i huset i uka de lå døde, og at han har måttet gå forbi døra til barnerommet i denne tida.

SIKTET FOR OMSORGSSVIKT: Den 30-årige moren skal ha uttalt at hun ga tvillingene for lite mat, og at hun hele tida har visst at de små barna lå døde i senga. Hun skal nå undersøkes av psykiatere.