India:

Tvillinger gift med samme mann

Nå risikerer mannen sju års fengsel for mulig brudd på ekteskapsloven i India.

NYGIFT TRIO: Atul Uttam Autade giftet seg med tvillingsøstrene Rinki og Pinki Padgaonkar forrige uke. Foto: Skjermdump

NYGIFT TRIO: Atul Uttam Autade giftet seg med tvillingsøstrene Rinki og Pinki Padgaonkar forrige uke. Foto: Skjermdump

Vis mer
Publisert

Ifølge lokalt politi giftet Atul Uttam Autade fra India seg med de to tvillingsøstrene Rinki og Pinki Padgaonkar (36) i delstaten Maharashtra sist fredag.

Det uvanlige giftermålet har fått bred spalteplass i indiske medier den siste uka, og er blant annet omtalt av den engelskspråklige avisa Hindustan Times.

- HADDE 78 KONER: Warren Jeffs er leder for en sekt der de praktiserer polygami. Nå kommer det en dokumentarserie på Netflix om dette, der forteller ei at han hadde 78 koner. Video: Steffen Pettersen/Netflix Vis mer

Risikerer fengsel

Kort tid etter den storslåtte seremonien på hotellet Galande i byen Solapur, gikk en video fra bryllupsfesten viralt i sosiale medier.

På videoen kan man se at gjestene danser og hyller den nygifte trioen mens de gjennomfører det tradisjonsrike ritualet varmala, der man utveksler blomsterkranser.

Men det tok ikke lang tid før politiet fikk snusen i klippet.

Autade, som driver et reisebyrå i Mumbai, er nå siktet for polygami, også kjent som flerkoneri. Han risikerer sju år i fengsel for å ha giftet seg med de to kvinnene.

- Det er opprettet en lovbruddssak mot Atul Autade etter at han giftet seg med tvillingsøstrene 2. desember, sier politibetjenten Shirish Sardeshpande til nyhetsbyrået Asian News International (ANI).

BLE SYK: Her gifter Bitupan Tamuli seg med sin kjæreste under svært spesielle omstendigheter. Video: Newslions. Vis mer

Kjente hverandre

Indisk lov tillater bare flerkoneri blant muslimer.

Sardeshpande opplyser at mannen ikke erkjenner noe lovbrudd, og at saken nå er under etterforskning.

- Loven sier at man bare kan gifte seg med én person av gangen. Vi har foreløpig informasjon om at søstrene står hverandre nær og ønsket å holde sammen, sier politimannen ifølge Hindustan Times.

- Om ekteskapet er lovlig eller ikke, må sjekkes opp mot ekteskapsloven. Innvendinger mot denne type ekteskap må komme fra den første kona. Vi må også finne ut om alle ekteskapsrelaterte ritualer fant sted eller ikke, sier advokaten Harshad Nimbalkar til avisa.

Søstrene skal ha angivelig ha kjent mannen siden de var barn og vokste opp i samme område.

Tvillingene, som begge jobber i IT-bransjen, skal frivillig ha inngått ekteskapet med mannen. Familien skal også ha vært positive til giftermålet, ifølge politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer