Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvillinger med forskjellige fedre - en pappa nektet

Kvinnen fikk tvillinger med to forskjellige menn. En av fedrene nektet farskapet og sendte kameraten til DNA-test.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre år siden fikk en kvinne fra Sunnmøre tvillinger, og da startet trøbbelet og jakten på barnefaren. Men det visste seg ikke å være bare en far.

Først oppga hun en mann som far til tvillingene, men han ble ifølge Frostating lagmannsrett raskt utelukket som far til tvillingene.

Da hostet tvillingmoren opp et nytt navn. Men denne mannen dukket ikke selv opp da det skulle tas blodprøve, for å fastslå om han var far. Mannen sendte istedenfor en kamerat. Og han ble følgelig utelukket som far til tvillingene.

Kvinnen oppga da en tredjemann som mulig far til tvillingene. Denne mannen kom selv og avga blodprøve. Ifølge rettsboka fra Frostating lagmannsrett var han far - men bare til en av tvillingene.

Fordi det ikke var fastslått hvem som var far til en av tvillingene ble mannen som hadde avgitt blodprøve, innkalt på nytt. Nok en gang sendte bedriftseieren en stedfortreder for å utføre blodprøven.

Men da hadde myndighetene luktet at det var noe muffens med blodprøven til mannen som i dommen omtales som medeier i en bedrift.

Først forsøkte mannen å få tingretten til å omgjøre vedtaket om ny blodprøve og påfølgende DNA-analyse.

Snaue to år etter - i januar 2013 - at tvillingene var født, måtte mannen selv møte til farskapstest. Testen var krystallklar og DNA-analysene dokumenterte at det var mer enn 1.000.000 til en mulighet for at han var far til en av tvillingene.

I dommen fra Frostating lagmannsrett heter det:

«... har ved to anledninger, med nokså lang tids mellomrom, fått en annen person - som for øvrig han ikke har villet oppgi navnet på - til å villede NAV. Dette viser et klart forbrytersk forsett».

Nå er mannen dømt til fengsel i 90 dager, og må betale bidrag til en av tvillingene i mange år.