KRITISKE DAGER: Pandatvillingene ble godt tatt vare på etter fødselen i dyrehagen i Toronto tirsdag. Den første tiden er avgjørende for om ungene vil overleve. Foto: Reuters/handout Toronto Zoo/NTB scanpix.
KRITISKE DAGER: Pandatvillingene ble godt tatt vare på etter fødselen i dyrehagen i Toronto tirsdag. Den første tiden er avgjørende for om ungene vil overleve. Foto: Reuters/handout Toronto Zoo/NTB scanpix. Vis mer

Tvillingfødsel for panda i canadisk zoo

En panda i dyreparken i Toronto i Canada har født tvillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fødselen skjedde med 13 minutters mellomrom tirsdag. Den førstefødte veide 188 gram, nummer to 115 gram. Kjønnet er ennå ikke fastslått.

Det er første gang det har vært en pandafødsel i Canada siden zooen i Toronto fikk to pandaer til låns fra Kina i 2013.

Moren, Er Shun, ble gravid etter kunstig befruktning der det ble brukt sæd fra den andre pandaen i Toronto Zoo, Da Mao, så vel som frossen sæd fra to pandaer som holder til i Kina.

Zooen opplyser at ungene nå er i en svært sårbar periode, så de neste timene og dagene blir avgjørende for om de vil overleve. Ungene, som ved fødselen var rosa og dekket av tynt hvitt fjon, vil bli tatt vare på i en egen barselavdeling i pandahuset i flere måneder framover. Der vil de veksle mellom å ligge i en kuvøse og få pleie av moren.

Dyrehagen i Toronto har de to kjempepandaene til låns i ti år som ledd i et avlsprogram. Pandaene skal være i dyrehagen i Toronto til 2018 og skal så flytte videre til dyrehagen i Calgary.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer