Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvillingmor på vei til New York er første offentliggjorte terroroffer

Adelma Tapia Ruiz fra Peru ble drept i Brussel-terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Ruiz (36), som hadde bodd i Brussel i nesten ni år var på vei med sine tvillingdøtre Maureen og Alondra (3) for å besøke mora si i New York er det første dødsofferet for terroren som er blitt identifisert.

Mer enn 30 personer ble drept og minst 230 ble såret i angrepet.

Den ene datteren til Ruiz, Maureen, skal ha blitt skadet i en arm, mens den andre kom fra hendelsen uskadd, skriver New York Times. Ektemannen hennes, Christophe Delcambe, som var med til flyplassen i Brussel for å ta farvel med familien, ble også skadet.

- Hun var en veldig aktiv kvinne. Jeg er fortsatt i sjokk. Til å begynne med trodde jeg det var en annen, og det tok tid å forstå hvordan dette kunne skje henne, og hvor nærme hjemme dette har truffet, sier vennen Lady Sindey Jouany til avisa.

Broren til Ruiz, Fernando Tapia Coral, bekrefter dødsfallet på Facebook. Han er også intervjuet av New York Times.

- Jentene hadde lekt, og Christopher fulgte dem ut av gateområdet da eksplosjonen skjedde plutselig. Christopher klarte ikke å finne Adlema, sier han til avisa.

Han opplyser at en av søstrene hennes forsøker å komme seg til Belgia for å identifisere liket.

- Adelma var en kokk og hadde studert markedsføring. Hun ønsket å starte en peruviansk restaurant i Brussel, sier Tapia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!