Tvillingsøsteren på åstedet

I går kom Katarina Johansson (10) til stedet der hennes tvillingsøster Karolina ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sin mamma sto hun lenge ved det som natt til lørdag var søsterens fredelige teltplass, før hun la ned en blomst til minne om søsteren. Katarina skulle selv ha vært i teltet drapsnatta.

Ikke plass

- Jeg var der tidligere på kvelden, og var med på å sette opp teltet. Men det var ikke plass til meg i teltet, så jeg gikk hjem, sier Katarina til den svenske avisa Expressen.

Halvannen dag etter drapet på søsteren har familien begynt å bearbeide sorgreaksjonene. I går morges deltok de ved høymesse i Helleberga kyrka utenfor Orrefors. Seinere på dagen møtte Katarina klassekamerater ved Orrefors skole. Katarina og Karolina gikk i samme klasse. De skulle begge ha fylt 11 år til sommeren.

Ved 13.30-tida kommer Katarina og moren til åstedet. En venn av familien omfavner de to lenge, før de krysser sperringene. Stedet der teltet sto er nå dekket av blomster. Mor og datter bruker mye tid på stedet, før de legger ned hver sin bukett. De tørker tårene da de går sin vei. Familien bor bare 100 meter fra åstedet.

- Dette er forferdelig for Katarina, men hun er en meget sterk jente, sier en venn av familien.

I morgen møter Katarina igjen sine klassekamerater i en samling på Orrefors skole.