Siamesiske tvillinger:

Tvillingsøstre skilt etter ett år

Tvillingsøstrene har vært side om side siden fødselen, men aldri sett hverandre. De ett år gamle jentene ble født med sammenvokste hoder.

FØRSTE MØTET: Første ordentlige møtet mellom det israelske tvillingparet. For første gang kunne jentene se hverandre i øynene, etter å ha vært bundet sammen i bakhodet fra fødselen. Foto: Reuters / NTB
FØRSTE MØTET: Første ordentlige møtet mellom det israelske tvillingparet. For første gang kunne jentene se hverandre i øynene, etter å ha vært bundet sammen i bakhodet fra fødselen. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

De israelske tvillingjentene ble født med sammenvokste hoder. Det sjeldne fenomenet, som kalles siamesiske tvillinger, er en medfødt misdannelse hvor to tvillingers kropper henger sammen.

Krevende operasjon

Jentene har aldri sett hverandre før. Nå er de separert takket være en operasjon, og for første gang i stand til å se hverandre i øynene. Øyeblikket ble foreviget av nyhetsbyrået Reuters.

Operasjonen er et svært krevende inngrep og har bare blitt utført 20 ganger tidligere, på verdensbasis. Dette er første gang operasjonen har vært gjennomført i Israel, skriver CNN.

Operasjonen som ble utført 5. september på Soroka Medical Centre i byen Beersheba, tok 12 timer og krevde måneder med forberedelser.

Siamesiske tvillinger forekommer en gang for hver 50 til 60 000 fødsel. Omtrent 70 prosent av tvillingene er jenter, og de fleste er dødfødte. Det mest vanlige er at tvillingene henger sammen i bryst- og mageregion, mens bare to prosent er bundet sammen ved hodet, ifølge Childrens Hospital of Philadelphia.

Helt normale

En uttalelse fra sykehuset informerer om at operasjonen involverte rekonstruksjon av kraniet og hudtransplantasjon for begge jentene. Det skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer