<strong>- BURDE IKKE SKJEDD:</strong>  Advokat John Christian Elden re svært kritisk til at politiet øvelseskjører i 205 km/t i Oslofjordtunnelen. Foto: CHristian Roth Christensen
- BURDE IKKE SKJEDD: Advokat John Christian Elden re svært kritisk til at politiet øvelseskjører i 205 km/t i Oslofjordtunnelen. Foto: CHristian Roth Christensen Vis mer

- Tvilsom kjøring

Advokat John Christian Elden er kritisk til at Spesialenheten frikjenner UP for råkjøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat John Christian Elden har hatt en rekke straffesaker, hvor også råkjøring med bil har vært sentralt.

- Dette høres ikke ut som en opplæring i utrykningskjøring som gir grunnlag for å fravike fartsreglene, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

John Christian Elden påpeker også det faktum at UP ikke hadde varslet det lokale politiet om råkjøringen i Oslofjordtunnelen, men bare gitt et generelt varsel til samtlige operasjonsentraler på Østlandet om at UP skulle trene nye mannskaper.

- Når heller ikke lokalt politi var varslet og området forsvarlig sperret av eller skiltet, vil slik kjøring i Oslofjordtunnelen også være farlig for vanlige trafikanter, sier Elden.

- Burde de ansvarlig straffes for villmannskjøringen i Oslofjordtunnelen?

- At norske veier skal kunne tåle slike hastigheter uten noen reaksjon, kommer nok også som en overraskelse for mannen i gata. Slik trening burde neppe vært gjennomført, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer