FENGSLINGSMØTE: Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier det fremdeles er usikkert om hans drapssiktede klient stiller til fengslingsmøte i dag. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
FENGSLINGSMØTE: Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier det fremdeles er usikkert om hans drapssiktede klient stiller til fengslingsmøte i dag. Foto: Ralf Lofstad/DagbladetVis mer

Tvilsomt om drapssiktede stiller i fengslingsmøte

Den trippeldrapssiktede sørsudaneren vil mest sannsynlig utebli fra fengslingsmøtet i Bergen tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiinspektør Sidsel Isachsen fra Hordaland politidistrikt har begjært Bergen tingrett om at fengslingsmøtet går for lukkede dører. Forsvarsadvokat Fredrik Verling vil be retten om å åpne opp for presse og publikum.

Den 30 år gamle sørsudaneren er siktet for forsettlig drap på Margaret Molland Sanden (19), Arve Kvernhaug (55) og Brahim Khouya (53). Alle drapene skjedde med kniv ombord i Valdresekspressen på Filefjell mandag ettermiddag.

Ber om fire uker Sidsel Isachsen ber om at den trippelsiktede 30-åringen blir varetektsfengslet i fire uker. Fengslingsmøtet er berammet til klokka 11.00.

Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier til Dagbladet at det er svært usikkert om hans klient stiller til rettsforhandlingene. Han er innlagt på Psykiatrisk klinikk i Sandviken, som er underlagt Haukeland universitetssykehus.

- Dette er ennå ikke helt avklart, men han er innlagt som pasient og får behandling på sykehuset. Det er mye som tyder på at han ikke vil stille i retten, sier Verling.

Tingrettsdommer Marie Vonen må ta den endelige stillingen til om siktede får slippe å stille i retten, eller om han skal bringes til Bergen tingrett for å forklare seg der. Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre av politiet.