Tvilte ikke på Yssen

Lederen av granskingsutvalget var ikke i tvil om at Valla mobbet Yssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jan Fougner tvilte ikke på at Ingunn Yssen ble mobbet av Gerd-Liv Valla. Mye av kritikken mot granskingsutvalget er forfeilet, mener han.

Advokat Jan Fougner, som ledet granskingsutvalget i Valla-saken, mener Vallas rettssikkerhet ble ivaretatt på best mulig måte.

Kritikerne mente at Valla ikke fikk sine rettigheter like godt ivaretatt i granskingsprosessen som hun ville fått om saken var behandlet i rettsapparatet. Fougner, som nå for første gang uttaler seg offentlig om prosessen, avviser dette, og peker på at saken aldri kunne havnet i domstolen.- Rettssak umulig - I en arbeidsrettssak tar en domstol stilling til krav på erstatning eller vurderer om en oppsigelse er usaklig. I denne saken var ikke en rettssak mulig. Ingunn Yssen hadde sagt opp i LO. Hun hadde ikke fremsatt noen krav. Det var ikke mulig for LO å gå til tingretten og be den vurdere om Gerd-Liv Valla hadde brutt loven eller andre spørsmål som var viktig for LO som arbeidsgiver. Domstoler driver ikke utredning, sier Fougner til Dagens Næringsliv.

Han understreker at LO ikke hadde annet valg enn å undersøke arbeidsmiljøet i organisasjonen i lys av de anklagene som hadde kommet fram, og at den beste løsningen var å få i stand en ekstern gransking. Han tilbakeviser at han selv ivret for å gå inn i prosessen, og sier det var under tvil at han tok på seg oppdraget med å lede utvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer