Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvinger alle til å ta fri hver fredag

Situasjonen er nå så kritisk i Venezuela at ingen lenger får jobbe på fredager.

GOD HELG! Venezuelas president Nicolas Maduro (venstre) vinker etter talen der han innførte arbeidsnekt på fredager. Foto: Miraflores Palace / Reuters / NTB Scanpix
GOD HELG! Venezuelas president Nicolas Maduro (venstre) vinker etter talen der han innførte arbeidsnekt på fredager. Foto: Miraflores Palace / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «verdens verste land» må alle slutte å jobbe hver fredag i to måneder.

Som om ikke Venezuela hadde nok å stri med fra før.

Til tross for at Venezuela kan skryte av å ha verdens største oljereserver, har landet liten grunn til å slå seg på brystet.

Kraftig nedover Med en inflasjon i full gallopp - hyppige strømavbrudd, og manglende tilgang på nødvendige basisvarer som melk, såpe og toalettpapir - framstår landet som et eneste stort kaos.

I takt med at den økonomiske politikken har vært vanstyrt over mange år, har korrupsjon, arbeidsledighetvold og kriminalitet eskalert. Noe som gjør at Venezuela har den tvilsomme æren av å toppe statistikken som det landet i verden der utviklingen går raskest i feil retning.

Og nå går mange hardt prøvede innbyggere fra vondt til verre.

En tørkeperiode har tæret så hardt på vannreservene som brukes til å produsere strøm, at myndighetene ser seg nødt til å iverksette drastiske akuttiltak.

Tvinges til å ta fri For å spare 20 prosent strøm beordres næringslivet å kutte i produksjonen, og arbeidsstokken beordres til å ta fri hver fredag til og med sjette juni

I en tale som ble kringkastet på den statlige tv-kanalen proklamerte president Nicolas Maduro at vannstanden i Venezuelas 18 hydroelektriske demninger var dramatisk lav.

For demningen Guri Dam, som står for 70 prosent av Venezuelas strømproduksjon, er situasjonen dramatisk, med en vannstand bare tre centimeter over kritisk nivå.