HADDE STØTTEGRUPPE: Colin Gunn (42) fikk opprettet en profil på Facebook og kunne kommunisere med sine kriminelle kamerater fra fengselet han soner for drap. Profilen fjernet profilen da den ble oppdaget i januar i år. Også denne støttegruppa er fjernet. Nå er Colin Gunn igjen i vinden etter at han vant fram med sin klage på det han mente var manglende respekt fra de ansatte i fengselet. FAKSIMILE: Facebook
HADDE STØTTEGRUPPE: Colin Gunn (42) fikk opprettet en profil på Facebook og kunne kommunisere med sine kriminelle kamerater fra fengselet han soner for drap. Profilen fjernet profilen da den ble oppdaget i januar i år. Også denne støttegruppa er fjernet. Nå er Colin Gunn igjen i vinden etter at han vant fram med sin klage på det han mente var manglende respekt fra de ansatte i fengselet. FAKSIMILE: Facebook Vis mer

Tvinger fangevokterne til å kalle ham mister

Britiske Colin Gunn (43), notorisk drapsmann og gjengleder, vant fram etter klage i fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Colin Gunn (43) ble i 2006 dømt til et liv bak murene for å ha bestilt drapet på et uskyldig ektepar i et hevndrap om sønnen deres.

Nå har han sonet en stund og har sett seg lei av manglende respekt fra de fengselsansatte, melder nyhetsbyrået Press Associated.

Mannen, som er kjent som lederen av en av Storbritannias mest voldelige gjenger, har klaget til fengselets ombudsmann på at de ansatte bak murene ikke omtaler ham på riktig måte og mener at han bør adresseres med et mister før etternavnet sitt.

Skrev brev Dobbeldrapsmannen vant fram med klagen og tvinger nå fangevokterne til å kalle ham Mr. Gunn, melder Daily Mail.

Seieren hans ble offentlig kjent i et brev han skrev til sine medinnsatte i fangetidsskriftet Inside Time.

- Du må ikke akseptere dette, langt i fra. Jeg vant min sak hos ombudsmannen i desember 2009 mot Whitemoor fengsel som nektet å kalle meg Mr.Gunn, skriver han i brevet.

- Loven er på deres side, så ikke gi etter. Du vil vinne saken din og det vet fengselet ditt.

Fengselsvesenet ønsker ikke å kommentere saken overfor nyhetsbyrået, men bekreftet at deres ansatte skal omtale fangene med fornavn eller tittelen «mister» ved bruk av etternavn.

Raser Avgjørelsen slaktes av fagforeningen for de fengselsansatte.

- Dette er politisk korrekthet som har blitt gal. Man skal fortjene respekt, ikke kreve det, sier leder Colin Moses til Daily Mail.

- De innsatte behandler ikke på noen måte fengselsbetjentene med respekt. Vi er enig i at mennesker skal behandles med anstendighet, men hva er anstendighet? Hvor er anstendigheten overfor de ansatte? Vi opplever den høyeste andelen av angrep på våre ansatte noen gang, samtidig bruker vi tid, energi og penger på saker som Gunn sin, sier Moses.

Drev «Facebook-mafia» Dagbladet har tidligere skrevet om Colin Gunn og hans liv i fengselet. I januar i ble det avslørt at 43-åringen kunne styre sitt narkotikanettverk og annen organisert kriminalitet på utsiden ved hjelp av Facebook fra høysikkerhetsfengselet han satt i.

Facebook-profilen ble slettet etter at det det ble kjent. Også den gangen krevde han å få tillatelse til å opprette en Facebook-profil fordi han mente det var hans rett som menneske.

Kommunikasjonen med sine kriminelle venner på Facebook skal han hatt ved hjelp av en mobiltelefon.

I ett av innleggene hans skrev han:

- Det er godt å ha en måte å fortelle dere hvordan jeg har det. Noen av dere vil få ordentlig juling, noen har sviktet meg veldig og dere vil bli navngitt, rotter.

SKREV BREV: Colin Gunn oppfordrer andre innsatte som føler de ikke blir møtt med gjensidig respekt om å klage - slik han selv gjorde. Link til hele brevet ligger i artikkelen. FAKSIMILE: Inside Time
SKREV BREV: Colin Gunn oppfordrer andre innsatte som føler de ikke blir møtt med gjensidig respekt om å klage - slik han selv gjorde. Link til hele brevet ligger i artikkelen. FAKSIMILE: Inside Time Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer