Tvinger Finn i kne

- Så du kan spare tusener på å selge bolig.

UROKKELIG:  Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) mener Finn.no og de andre nettportalene må gi seg: - Det er synd å måtte gå en slik omvei med høringsrunde og ny forskrift for å få endret nettportalens praksis. Foto: Steinar Buholm
UROKKELIG: Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) mener Finn.no og de andre nettportalene må gi seg: - Det er synd å måtte gå en slik omvei med høringsrunde og ny forskrift for å få endret nettportalens praksis. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): — Vil de ikke gi seg, så skal de, advarer fornyings-og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) de fire nettportalene Finn.no, Zett.no, Tinde.no og Ny.no.

— Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier fornyingsstatsråden til Dagbladet.

Forbrukermyndighetene jubler over statsrådens besluttsomhet. Regiondirektør Vidar Holm i Forbrukerrådet er blant dem som er lei av at bransjen tar seg godt betalt for jobben mange privatpersoner mener de kan gjøre sjøl og spare ti tusener av kroner.

— Dette har provosert oss i mange år nå, sier Holm.

MeklermonopolVil du i dag selge boligen din uten å gå gjennom mekler eller advokat, får du ikke lov å annonsere på sidene til blant annet markedets største salgskanal, Finn.no.

Nettportalens ledelse kjemper med nebb og klør for monopolet meklerne har hatt siden Finn.no ble etablert i 2000.På Finn.no kan du derimot gjerne sjøl selge bolig i utlandet, fritidseiendommer og tomter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer