Tvinges til å bli sosialklient

Drapstiltalte Gamal Hosein får ikke ta ut penger fra sin egen bankkonto. Dermed ender han opp som sosialklient om han ikke klarer å skaffe seg en jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en kjennelse fra tingretten i Skien som sier at Gamal Hosein ikke kan få tilgang til sin egen bankkonto. Årsaken er at han kan komme til å trenge midlene på kontoen sin til å betale et eventuelt erstatningskrav til sine egne barn, om han blir dømt i lagmannsretten. Det skriver Aftenposten.

37 år gamle Gamal Hosein har da to valg. Enten skaffe seg en jobb i tiden fram til straffesaken kommer opp for retten igjen, eller få utbetalt penger fra sosialkontoret til nødvendig livsopphold. I dag har Hosein i overkant av 110 000 kroner i oppsparte midler, og det er disse pengene han nektes tilgang til av retten.

Forsvareren reagerer

- Gamal Hosein tvinges til å gå på sosialen. Hans mål var å klare seg selv i tiden frem til ankesaken, men avskjæres nå fra det. Min mening er at kjennelsen er like tullete som unødvendig, sier advokat Hoseins advokat John Christian Elden til Aftenposten.

Elden mener det er helt spesielt at en i hans situasjon nektes adgang til egne, oppsparte midler.

Politiets krav

Politiet i Skien frykter at kontoen til Hosein er tom den dagen han eventuelt dømmes for drapet på sin kone, og barna hans eventuelt tilkjennes erstatning.

- Han er jo allerede én gang før dømt til å betale erstatning til sine barn. Nå vet vi jo at Hosein ikke har arbeid, dermed mener vi det bør stå penger på hans konto dersom han igjen dømmes til å betale erstatning, sier politiadvokat Jon H. Borgen til Aftenposten.

(Dagbladet.no)

DÅRLIG RÅD Hosein har penger på konto, men får ikke bruke dem. Alternativet er sosialen.