- Tvinges til å forlate Beijing

Politiet tvinger fredsprisvinnerens kone ut av hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kona til fredsprisvinner Liu Xiaobo (54), tvinges til å forlate Beijing.

Det sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

- De vil fjerne meg fra media, sier Xia Liu.

Kinesisk politi skal i tillegg ha pågrepet minst 20 menneske- rettighetsaktivister som feiret fredsprisen.

Gruppen ble omringet av politi da de feiret fredspristildelingen på vei til en restaurant, sier aktivisten Wang Lihong til nyhetsbyrået DPA. Hun forteller at aktivistene ble tatt med til politistasjonen Hepingli.

Myndighetene i Kina reagerer kraftig på tildelingen til den kinesiske regimekritikeren som de blant annet kaller blasfemi mot fredsprisen.

Et stort antall journalister møtte i dag opp utenfor Liu Xiaobos bolig i Beijing. Liu Xiaobo ble satt i husarrest og fikk ikke gå ut å snakke med pressen. En venn av Liu Xia kom til slutt med en uttalelse på henne veiene.

- Denne prisen tilhører alle som har støttet oss, sa vennen Mo Zhi Xu til den frammøtte verdenspressen.  Hovedpersonen selv sitter fengslet og har trolig ikke fått vite at han er tildelt prisen.

TVINGES UT AV BEIJING:  Liu Xiaobo, er fredsprisvinner Liu Xiaobos kone. Nå tvinges hun ut av den kinesiske hovedstaden. Foto: Photo/Kyodo News
TVINGES UT AV BEIJING: Liu Xiaobo, er fredsprisvinner Liu Xiaobos kone. Nå tvinges hun ut av den kinesiske hovedstaden. Foto: Photo/Kyodo News Vis mer