Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvinges til å selge babyer

BERLIN (Dagbladet): Albanske halliker har funnet en ny inntektskilde når de prostituerte blir gravide. Jentene tvinges til å selge sine nyfødte. Denne nye formen for menneskehandel etterforskes nå av italiensk og tysk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen for et barn er inntil 300000 kroner, skriver italienske aviser.

Etterforskningen startet etter at en 19 år gammel albansk prostituert, som er identifisert som «Maria», gikk til politiet i nærheten av Napoli.

Nektet abort

Hun fortalte at hallikbanden hun arbeidet for, hadde tvunget henne på et tog til Tyskland noen dager før hun skulle føde. Jenta hadde nektet å ta abort.

Fødselen skjedde på en klinikk i nærheten av Heidelberg i Sør-Tyskland. Barnet ble tatt fra henne og solgt før hun hadde sett det. Deretter ble jenta sendt tilbake til Italia, der hun ble tvunget til å fortsette å arbeide som prostituert.

Jenta har fortalt at hun kjenner til at mange andre østeuropeiske prostituerte i Italia har opplevd det samme som henne.

Nytt marked

Etter avhør av andre prostituerte, arrestasjoner og beslag er italiensk politi styrket i sin mistanke om at baby-handelen har betydelig omfang.

Overinspektør Harald Kurzer, som er pressetalsmann for politiet i Heidelberg, bekrefter overfor Dagbladet at det er satt i gang etterforskning etter anmodning fra påtalemyndigheten i Italia.

Han sier at det ikke er kjent om handelen med nyfødte har foregått i andre europeiske land.

I Tyskland er det de siste årene avslørt flere tilfeller av at barnløse ektepar har kjøpt barn i østeuropeiske land, spesielt i Romania. Denne menneskehandelen har foregått både på barnehjem og direkte fra familier.

Myndighetene i Øst-Europa har anstrengt seg for å stanse denne trafikken. Dette kan ha gitt hallikbandene et nytt marked når de prostituerte blir gravide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media