Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvinges til fred

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vil du ikke, så skal du. Kontaktgruppen for det tidligere Jugoslavia har gitt partene i Kosovo en uke på seg til å begynne forhandlinger om en fredelig løsning på konflikten. Trussel om bombing av serbiske militære mål skal presse Slobodan Milosevic til forhandlingsbordet. Han må trekke tilbake politistyrkene som seinest i går gjennomførte det som ser ut som en ny massakre sørvest i Kosovo, der 23 albanere ble funnet drept. Og han må innrømme de 90 prosent albanerne i provinsen et reelt selvstyre, selv om Kosovo fortsatt formelt vil være en del av Jugoslavia.
  • Utenriksminister Knut Vollebæk sier han er forsiktig optimist. I Rambouillet sør for Paris skal partene - etter mønster av Dayton-avtalen for Bosnia - sitte sammen til en avtale er klar. Spørsmålet er om partene i det hele tatt kommer? UCK har sagt at de bare vil forhandle hvis full selvstendighet er garantert. Regimet i Beograd har sagt at de ikke vil forhandle med UCK i det hele tatt, fordi de er «terrorister». Før partene kan tvinges til en avtale, må de tvinges til forhandlingsbordet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media