Tvinges til krig

LILLESTRØM (Dagbladet): Fra og med i dag er det full krig Orderud-paret imellom: Pers advokater fristilles og vil kjøre knallhardt mot Veronica. Hennes advokater vil prøve å ødelegge den subsidiære strategien til Pers advokater: å hevde at han deltok i planleggingen med «manglende forsett» - at han aldri mente at drapene skulle gjennomføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når retten settes klokka 9 i dag er første punkt på programmet å ta endelig stilling til Per Orderuds begjæring om å bytte forsvarere. Alt tyder på at han får endelig nei av førstelagmann Odd Jarl Pedersen. Deretter er det åpent for full krig.

I går gikk rettspsykolog Gisli Gudjonsson antydet i går at Per Orderud kan ha en hjerneskade, og anbefaler en nevrologisk undersøkelse.

Bikkjeslagsmål

Ekteparet Orderuds fire forsvarere barket i går sammen i et verbalt bikkjeslagsmål, hvor de beskyldte hverandre for å være uprofesjonelle, uetiske, uredelige og illojale.

Det har i flere dager vært en isfront mellom Cato Schiøtz og Harald Stabell på den ene siden og Frode Sulland og Heidi Ysen på den andre siden.

Men først etter at Per Orderud hadde sagt sitt om forsvarerne sine i retten i går, barket partene for alvor sammen - i full offentlighet.

Men Pers forsøk på å bytte ut sine forsvarere med Veronicas blir stoppet av retten. Dermed tvinges ekteparet mot viljen sin inn i en situasjon der deres respektive forsvarere vil angripe og ødelegge for den andre parten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer