Tvitret om Apple - verdien smalt opp 121 mrd kroner

To tweets fra en storkjeftet investor sendte børsverdien på Apple rett opp.

STOR I KJEFTEN: Investor Carl Icahn snakket opp aksjekursen og børsverdien på Apple. Foto: REUTERS/Chip East/Files
STOR I KJEFTEN: Investor Carl Icahn snakket opp aksjekursen og børsverdien på Apple. Foto: REUTERS/Chip East/FilesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Apple steg 22,21 dollar, tilsvarende 4,75 prosent, til 489,57 dollar på Nasdaq tirsdag.

Hoppet kom etter at rebellinvestoren Carl Icahn begynte å tvitre om at han hadde en stor eierandel i Apple og at han mente aksjen var ekstremt undervurdert.

I tillegg tvitret han at han hadde snakket med Apple-sjefen, Tim Cook, om at Apple burde gjøre et større tilbakekjøp av aksjer nå og at han planla å snakke mer med ham igjen snart. Og mer skulle det ikke til.

Haussingen til den omdiskuterte, frittalende og til tider ganske storkjeftede suksessinvestoren Icahn, sendte aksjen rett opp.

Slik tvitret den frittalende investoren

Børsverdien rett opp Med drøyt 924 millioner aksjer i omløp løftet tirsdagens økte interesse Apple til ny årsrekord på meget høy omsetning.

Omsetningen i aksjen var på over 88 milliarder kroner. Uten sammenligning forøvrig var omsetningen i alle de børsnoterte aksjene på Oslo Børs i går på 2,44 milliarder kroner.

Og børsverdien på Apple økte med over 121 milliarder kroner på tvitringen til Icahn. Det tilsvarer hele børsverdien på Seadrill på Oslo Børs.

Nå hadde Apple allerede steget 1,8 prosent før Icahn begynte å tvitre, men for alle praktiske formål var det investoren som fikk æren for hoppet.

Verdens høyeste børsverdi Til tross for en oppgang på over 23 prosent siden slutten av juni, er Apple fremdeles ned over 30 prosent fra toppen på 705 dollar i slutten av september i fjor.

Apple har knivet med ExxonMobil om tittelen de siste månedene, men etter denne oppgangen er det ikke lenger noen tvil om at Apple igjen troner på toppen over de børsnoterte selskapene i verden med høyest verdi.

Børsverdien på Apple er nå på 2.667 milliarder kroner. ExxonMobil er verdt 2.336 milliarder kroner.