JOBB: Niels Joachim Stang hadde først søkt jobb i flere av store bankene i Norge uten resultat. Foto: Hans Iver Odenrud / Finansavisen
JOBB: Niels Joachim Stang hadde først søkt jobb i flere av store bankene i Norge uten resultat. Foto: Hans Iver Odenrud / FinansavisenVis mer

Tvitret seg til sommerjobb

Niels Joachim Stang (22) sikret seg en relevant sommerjobb hos Nordnet via Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Niels Joachim Stang var i vår ferdig med andre året økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Trondheim, og har tidligere hatt butikkjobber. I år var han fast bestemt på å finne en jobb der teorien fra skolebenken kunne settes ut i praksis, skriver Finansavisen i dag.

- Siden jeg ikke hørte noe fra søknadene jeg hadde sendt, fant jeg ut at jeg måtte finne på noe annet for å skille meg ut. Jeg visste at Anders Skar (norgessjef i Nordnet, red. anm.) var aktiv på Twitter, og Nordnet var en arbeidsgiver jeg godt kunne tenke meg å jobbe for, sier han til avisen.

Søknad på 140 tegn Etter litt drodling bestemte han seg for å skrive en personlig jobbsøknad til Anders Skar på Twitter. Der er begrensningen 140 tegn, så Stang brukte god tid på å utarbeide den korte jobbsøknaden.

- Jeg bestemte meg for å fokusere på at jeg kunne jobbe gratis og hadde utrolig lyst til å jobbe hos Nordnet. I tillegg har Nordnet et innovativt image i en ellers grå og stiv finansbransje, så jeg hadde troen på at det kunne fungere, sier han.

Tweeten ble besvart av Nordnet-sjefen innen 30 minutter, og etter en telefonsamtale og en uformell lunsj, var Stang ansatt. I sommer jobber han som assistent til investeringsøkonom Karl Oscar Strøm.
  - Anlegg for tallknusing Norgessjef Anders Skar i Nordnet mener at det å være aktivt til stede i sosiale medier gjør det enklere for publikum å danne seg et mer komplett bilde av selskapet.

Skar forteller at Stang lyktes i jobbjakten fordi Twitter-søknaden vekket selskapets interesse.

- For oss er det viktig at enhver ansatt tilfører verdi, og vi hadde i utgangspunktet ingen konkret plan for «summer interns» i år. Men Niels Joachim virket som en engasjert fyr, som var interessert i aksjer. I tillegg veide det tungt at han hadde vært hjelpelærer i statistikk. Det viser at han har anlegg for tallknusing, som han får bruk for i sommer, forteller Skar til Finansavisen.

Flere økonominyheter Nyheter løfter en rekke aksjer på Oslo Børs
Scatec Solar vokser så det knaker
Subsea 7 gikk på en smell - kutter kraftig