Tvunget til å dusje etter voldtekten

Kvinnen (26) som ble voldtatt og sexmisbrukt i Asker fredag, ble tvunget til å dusje etter ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marius Sandvik

Det har kvinnen forklart i politiavhør. Etterforskerne mener gjerningsmannen på den måten forsøkte å fjerne biologiske spor fra kvinnens kropp. Etter det Dagbladet har grunn til å tro, har kriminalteknikerne likevel godt håp om at de har sikret seg DNA-spor etter sexovergrepet.

Politiet har flere spor

- Vi har funnet spor på åstedet som vi antar kan sikre oss en DNA-profil av gjerningsmannen. Helt sikre kan vi ikke være før vi får resultatet om noen dager, men håper dette vil innebære et gjennombrudd i etterforskningen, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt.

Selv om politiet foreløpig ikke har noen identitet på mannen, mener de å ha fått en god beskrivelse fra fornærmede.

- Overgriperen er ifølge kvinnen i tjueåra. Han snakket dårlig engelsk, og trolig fra et land i Sør-Øst-Europa, sier Brubakk. Politiet mener han kan ha kjørt fra åstedet på Nesbru i en rød bil.

Truet med kniv og gaffel

De brutale overgrepene skal ha pågått i kvinnens hjem i ca. to timer tidlig fredag morgen.

Kvinnen forklarer at hun hadde sovnet foran TV-en, og våknet av at voldtektsforbryteren sto over henne. Etter alt å dømme kom han seg inn gjennom et vindu som sto åpent i det fine været.

- Mannen har truet henne med både kniv og gaffel mens han begikk overgrepene, men skal ikke ha tydd til annen grov vold, sier Brubakk. Politiet har en teori om at mannen kan ha vært på tyveriraid i området, da han kom over kvinnen.

Det skal ha vært flere innbruddsforsøk ved andre boliger i området samme natta.