Tvunget til å selge sex i Norge

I tre måneder ble to østeuropeiske jenter holdt innesperret og tvunget til å selge sex i Oslo. Nå er en gruppe østeuropeere dømt til 12 års fengsel i Sverige, blant annet for forholdet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge opplysninger avisen VG har innhentet, kunne de to jentene på 22 og 23 år ha blitt reddet få dager etter at de var kommet til Norge. Da slo nemlig norsk politi til mot leiligheten, men politiet skal ha trodd på bortforklaringene til en av menneskehandlerne og ha forlatt stedet.

Etter avsløringene i Sverige jobber nå norsk politi på spreng for å sikre bevis mot bakmennene i Oslo. NTB forsøkte søndag ettermiddag å få kommentar fra Oslo-politiet til saken, uten å lykkes.

Ifølge politidokumenter VG har fått tilgang til skal de to jentene blitt voldtatt av flere menn i Litauen, og deretter solgt som sexslaver til norske menn.

Kom til Norge

Etter tre måneder med mishandling i Litauen, ankom jentene Norge i desember 2001. Menneskehandlerne kjører dem direkte til en leilighet i Oslo, hvor det da skal ha bodd fem menn fra Litauen.

Ifølge dommen fra Sverige ble de allerede første natten i Norge voldtatt av de fleste mennene i leiligheten. De to jentene skal ha blitt tvunget til å prostituere seg i Norge i tre måneder. De fikk ikke gå ut alene, og ble slått helseløse med belter, brent med sigaretter og slått med knyttede never.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer