Tvunget til å ta abort - sju måneder inn i svangerskapet

Bildene av Feng (22) skaper oppstandelse i Kina.

OMSTRIDTE BILDER: Bildene av Feng Jianmei (22), som ligger på ei seng med et dødt foster ved siden av seg, har ført til ny debatt om Kinas omstridte ettbarnspolitikk. Foto: 365 jia.cn
OMSTRIDTE BILDER: Bildene av Feng Jianmei (22), som ligger på ei seng med et dødt foster ved siden av seg, har ført til ny debatt om Kinas omstridte ettbarnspolitikk. Foto: 365 jia.cn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildene av Feng Jianmei (22), som ligger på ei seng med et dødt foster ved siden av seg, har blåst nytt liv i debatten om Kinas omstridte ettbarnspolitikk.

Nå bekrefter kinesiske myndigheter påstandene om at kvinnen ble presset til å abortere, sju måneder inn i svangerskapet.

Klarte ikke betale Bildene skapte stor oppstandelse da de ble lagt ut på nettet.

Ifølge lokale aktivister, var det myndighetene i den nordlige provinsen Shaanxi som tvang Feng Jianmei til å ta abort fordi hun ikke klarte å betale en bot på rundt 40 000 kroner for å bryte ettbarnspolitikken.

Dette bekreftes nå av myndighetene, etter at de nedsatte en granskningskomité.

- Denne praksisen er et alvorlig brudd på den nasjonale familieplanleggingspolitikken og har ødelagt bildet av vårt arbeid med familieplanlegging, heter det i en uttalelse på myndighetenes nettsider, som ikke nevner kvinnens navn, ifølge BBC.

- Basert på disse funnene har vi bedt de lokale myndighetene om at de som er ansvarlige for dette må straffes, heter det videre.

- Dyttet inn i bil Den siste uttalelsen står i sterk kontrast til en tidligere uttalelse, hvor lokale myndigheter skrev at Feng ikke motsatte seg inngrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer