Tvunget til å vitne om hvor hardt de holdt henne

Nakkeopererte Liv Lyng (49) ble neddopet og holdt fast av sykepleiere under gastroskopi. Våknet opp arbeidsufør.

KJEMPER I RETTEN: Liv Oddhild Lyng (49) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Nå kjemper hun mot staten i retten. Foto: Privat/Stig Høynes
KJEMPER I RETTEN: Liv Oddhild Lyng (49) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Nå kjemper hun mot staten i retten. Foto: Privat/Stig Høynes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Erstatning er ikke det som driver meg. Jeg vil at de ansvarlige for gastroskopiundersøkelsen skal huske hva som ble gjort. Sykehuset ødela livet mitt, sier Liv Oddhild Lyng (49) til Dagbladet.

Mandag denne uka startet erstatningsrettssaken hennes i Oslo tingrett.

6. november 2006 våknet Lyng fra bedøvelsen etter en mislykket gastroskopiundersøkelse på Nordfjord sjukehus med sterke smerter, 100 prosent arbeidsufør.

Nakkeoperert Hun ble skadd i nakken og bakhodet i en bilulykke i 1990. Etter mange år med plager, gjennomgikk hun i 2001 en såkalt avstivingsoperasjon hos den omstridte legen Abbas Montazem i Tyskland. Montazem laget en metallkonstruksjon som ble satt inn mellom nakke og hode.

Nakkeoperasjonen var vellykket og Lyng klarte, etter flere år som ufør, endelig å gå på jobb igjen, i halv stilling. Inntil hun 6. november 2006 skulle foreta en gastroskopiundersøkelse på Nordfjord sjukehus på grunn av indikasjon på jernmangel.

- Jeg prøvde å levere både røntgenbilder fra nakkeoperasjonen og papirene mine før undersøkelsen, men de hadde ikke tid til å se på det, sier Liv Lyng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer