Tvunget til innvendig undersøkelse

Fant nyfødt baby på flyplass.

FORLATT BABY: Flere kvinner måtte gjennomgå tvunget innvendig undersøkelse etter at en nyfødt baby ble funnet forlatt på en flyplass i Qatar. Foto: AP / NTB
FORLATT BABY: Flere kvinner måtte gjennomgå tvunget innvendig undersøkelse etter at en nyfødt baby ble funnet forlatt på en flyplass i Qatar. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

En gruppe kvinner som skulle ut og fly fra den internasjonale flyplassen i Hamad i Qatar, ble hentet ut av flyene de skulle fly med, etter at en nyfødt baby ble funnet forlatt på flyplassen, ifølge australske myndigheter.

Blant alle kvinnene som ble hentet ut av flyene de skulle fly med, var det ifølge CNN, 13 australske kvinner.

Alle skal ha blitt tvunget til å få en innvendig undersøkelse i en ambulanse på området, for å finne ut om en av dem hadde født barnet som var blitt funnet på flyplassen.

- Rapportene fra hendelsen indikerer at måten kvinnene ble behandlet på var støtende og grovt upassende. I tillegg skal situasjonen ikke ha gjort det mulig for kvinnene å kunne gi et samtykke basert på skikkelig informasjon, sier en talsperson for de australske myndighetene til CNN.

BABY: Daniel Louis og Kristina Vassileva har blitt foreldre, og til Rød Løper avslører de for første gang hva barnet skal hete. Video: Rød Løper Vis mer

Var bekymret

Den internasjonale flyplassen i Hamad har bekreftet at de fant en forlatt nyfødt baby der 2. oktober.

De sier at det medisinske personellet som undersøkte babyen, ønsket å få moren lokalisert før hun dro fra flyplassen, fordi de var bekymret for helsen hennes.

Mammaen til babyen har ennå ikke blitt funnet, og flyplassmyndighetene leter fortsatt etter henne. Babyen har blitt tatt vare på av medisinsk personell og barnevernet, og skal være både frisk og trygg.

Trykket stemning

En av passasjerene på et av flyene, Wolfgang Beck, fortalte CNN at stemningen på flyet, da kvinnene kom tilbake var trykket.

- En av kvinnene gråt. De andre virket som om de var i sjokk. Ingen klarte å tro på hva som hadde skjedd. Det var et såpass intimt og privat overtramp. Du er ikke så gira på å dele det med folk.

Beck forteller videre at kvinnene forlot flyet i god tro, basert på instruksjonene de hadde fått av dem som jobbet på flyplassen.

Den australske utenriksministeren, Marisa Payne, sa mandag at hun aldri før har hørt om at noe liknende har skjedd.

- Dette er en grovt, grovt upassende, støtende og bekymringsfull hendelse. Vi har gitt klar beskjed til myndighetene i Qatar om hva vi mener om dette.

De har også rapportert hendelsen til det australske føderale politiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer