Tvunget til prostitusjon på gata i Oslo

Brukt som sex-leketøy av bakmennene i helgen. Rettssaken mot tre menn som er tiltalt for menneskehandel starter i Oslo tingrett i dag.

I RETTEN: Menneskehandelsrettssaken starter i Oslo tingrett i dag. Foto: Agnete Brun
I RETTEN: Menneskehandelsrettssaken starter i Oslo tingrett i dag. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag 24. juli i fjor ankom en 23 år gammel litauisk kvinne Norge i følge med en nå 30 år gammel landsmann.

Her var hun lovet arbeid i Oslo.  I stedet ble hun angivelig offer for en kynisk gruppe litauiske menn som ved hjelp av vold og trusler tvang henne til å selge sex på gata i Oslo.  

Allerede første kvelden skal hun ha blitt voldtatt av en av bakmennene, en 37 år gammel mann, på Olavsgaard hotell utenfor Oslo. Ifølge tiltalen hjalp det ikke at hun gjorde så mye motsand hun klarte.

- Det er en tung sak. For min klient gjelder at hun helst vil glemme det hun har vært gjennom. Saken en belastning, sier kvinnens bistandsadvokat Silje Elisabeth Steenvaag til Dagbladet.

Misbrukt på fest På samme tid ble også en 21 år gammel kvinne fra samme land lurt til Norge på falske premisser. De to kvinnenes historier er like.

Også den 21 år gamle kvinnen ble lovet arbeid. I stedet ble hun voldtatt av en av bakmennene. De to kvinneen ble så innlosjert i en leilighet med litauiske bygningsarbeidere i Oslo sentrum, og tvunget til å selge sex på gata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer