- Tvunget til sex med far

Datteren til 41-åringen som ble drept på sykehuset, har i avhør forklart at hun ble tvunget til ha sex med faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Fortvilelsen, hatet og raseriet over dette er den direkte årsaken til at hennes femten år gamle bror knivstakk faren til døde i sykesenga på rom 025 på Aust-Agder sykehus tirsdag morgen.

Det er samsvar i forklaringene til de to siktede barna om motivet for det brutale drapet.

Den 41 år gamle fembarnsfaren ble drept med flere knivstikk mens han lå forsvarsløs i sykehussenga. Det siste stikket traff ham i brystet, og gjerningspersonene lot kniven stå før de forlot rom 025 på Aust-Agder sykehus.

Hele familien fulgte med da fembarnsfaren ble innlagt akutt natt til tirsdag.

De nå drapssiktede barna tok med seg en kniv.

Barna har innrømmet å ha planlagt drapet. De valgte å slå til da den kraftige faren lå syk og ute av stand til å forsvare seg på sykehuset.

Etterforskningslederen, politiadvokat Jan Atle Hansen, vil ikke bekrefte om det bare er den unge gutten som har brukt kniven.

I hele går ransaket flere politietterforskere huset der den kosovoalbanske familien bodde. Det ble gjort en rekke beslag.

Hevn

Et sentralt poeng for forsvarerne kan bli å prosedere på at drapet ble planlagt og utført i nødverge. I så fall må det bevises at de ikke hadde noen annen utvei enn å bli kvitt en livstruende fare.

Barnas brutale handlinger vitner om et voldsomt hat til faren.

Knivdrapet på rom 025 på medisinsk avdeling på Aust-Agder sykehus ble foretatt med en slik råskap at det har rystet selv garvede etterforskere. 41-åringen ble forlatt med kniven stående i brystet etter at han ble drept.

Verken barnas forsvarere eller politiet ønsker å gi noen som helst opplysninger om hevnmotivet som åpenbart har utløst drapet. Handlingen beskrives konsekvent som «en familietragedie».

Politiadvokat Jan Atle Hansen sier rett ut at motivet for drapet ligger i fortida.

Uberørt

Politiadvokat Jan Atle Hansen medgir at det ikke er noen god situasjon å ha en 15 år gammel gutt sittende i varetekt i et fengsel.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal 15-åringen ikke ha vært påfallende berørt av situasjonen.

Jenta gjorde seg rekordraskt ferdig i forhørsretten. Hun gjemte seg under ei jakke og ville ikke svare på spørsmål fra pressen på vei ut igjen til den ventende politibilen. Deretter ble hun fraktet til Kristiansand kretsfengsel, som har en egen kvinneavdeling.

Politiadvokat Jan Atle Hansen understreker at politiet allerede har god oversikt over hvem som utførte drapet.

- Det er også samsvar i de siktedes forklaringer. De har en felles siktelse og en felles gjerningsbeskrivelse. Men vi vil ikke si noe om selve gjerningsbeskrivelsen fordi måten drapet har skjedd på fortsatt er gjenstand for avstemming av vår etterforskning, sier Hansen.

Han kan ikke si noe om når påtalemyndigheten mener at planleggingen begynte.

- Begynte det før man kom på sykehuset?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Er det et tema?

- Ja. Når vi sikter for overlegg, er det et sentralt tema, sier politiadvokat Hansen.

FENGSLET: Søskenparet ble i går varetektsfengslet, siktet for med overlegg å ha drept faren. Den 19 år gamle jenta ble sendt til fengselet i Kristiansand. Hun ble eskortert av den kvinnelige politibetjenten i sivil.