REDD FOR BAKMENN: Denne nigerianske kvinnen (25) har vært i Oslo siden desember 2009, og lever i stadig frykt for at bakmennene skal finne henne, eller skade familien hennes i Nigeria. Hun har anmeldt halliken, men opplever at politiet i Norge ikke prioriterer å etterforske saken hennes. Foto: Håkon Eikesdal
REDD FOR BAKMENN: Denne nigerianske kvinnen (25) har vært i Oslo siden desember 2009, og lever i stadig frykt for at bakmennene skal finne henne, eller skade familien hennes i Nigeria. Hun har anmeldt halliken, men opplever at politiet i Norge ikke prioriterer å etterforske saken hennes. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Tvunget til sex med ti menn hver kveld i over to år

Halliken skal ha banket kvinnen (25) når hun nektet å adlyde. Han satt fengslet i Oslo da hun anmeldte ham, men ble sendt ut av landet før politiet etterforsket saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den nigerianske kvinnen (25) som Dagbladet møter i Oslo, forteller at hun ikke ante at hun skulle selge sex i Europa da hun ble fraktet fra Nigeria i 2007.

- En bekjent av familien tok kontakt med oss i kirken sa hun kunne finne meg en godt betalt jobb i Europa slik at jeg kunne brødfø familien. På denne tiden arbeidet meg i et telefirma, og trodde jeg skulle jobbe med noe lignende, forteller kvinnen.

- Måtte tjene 2500 kr kvelden Hun opplyser at hun ble fraktet til en leilighet i Spania, og gitt klar beskjed om at hun måtte tjene minimun 2500 kroner hver kveld for å tilbakebetale billetten fra Nigeria og betale kost og losji.

- Jeg måtte ha sex med minst ti menn hver kveld for å tjene nok penger. Hvis jeg ikke klarte det, fikk jeg ikke mat neste dag. Flere ganger ble vi også fysisk avstraffet.

- En gang ble jeg slått så kraftig med et belte at jeg fortsatt har arr. Det var da jeg ba om å få slippe å gå på gaten én kveld på grunn av store magesmerter, forteller 25-åringen.

- Ble fraktet til Oslo Halliken skal ha fraktet henne og en annen kvinne til Oslo i desember 2009 fordi kvinnene angivelig ikke fikk inn nok penger i Spania. Alle tre ble stoppet på Gardermoen med falske pass, og fengslet. Den nigerianske kvinnen turte etterhvert å fortelle sin advokat at hun var blitt tvunget til å selge sex.

Saken ble anmeldt i februar 2010. Mannen 25-åringen pekte ut som hallik, satt da fengslet i Oslo.

- På dette tidspunktet nærmet det seg at mannen skulle sendes ut av landet. Jeg tryglet politiet om å holde ham lenger i varetekt mens etterforskningen av saken pågikk. Han ble avhørt én gang før han ble sendt tilbake til Spania, forteller 25-åringens advokat Ann-Cathrin Marcussen.

Søker asyl 25-åringen er nå asylsøker i Norge. Hun vil aller helst tilbake til Nigeria, men mener det vil sette hennes families liv i fare.

- Halliken min er veldig sint over at jeg ikke gir ham penger lenger. Han har gitt meg en frist til ut juni med å begynne å selge sex igjen, ellers skal noe fryktelig skje meg eller familien min. Jeg tror familien har en bedre sjanse til å slippe unna hvis jeg ikke er der sammen med dem, sier hun.

Oslo politidistrikt har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere denne saken.

AVSTRAFFELSE: - Jeg fikk disse merkene på armen da halliken slo meg til blods med et belte fordi jeg ba om å få slippe å gå på gaten én kveld jeg hadde sterke magesmerter, forteller kvinnen (25) fra Nigeria. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
AVSTRAFFELSE: - Jeg fikk disse merkene på armen da halliken slo meg til blods med et belte fordi jeg ba om å få slippe å gå på gaten én kveld jeg hadde sterke magesmerter, forteller kvinnen (25) fra Nigeria. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer