Twerke

«Twerke»-video skaper oppstyr i Australia

Sju «twerkende» damer og en misvisende video fra TV-kanalen ABC har skapt debatt i Australia. Nå beklager TV-kanalen.

TWERKET: Under skipsdåpen til «HMAS Supply» i den australske storbyen Sydney, ble publikum møtt av et uvant syn. Video: ABC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med brask og bram skulle det australske forsvaret innvie det nye marinefartøyet HMAS «Supply», men ikke alt gikk helt som planlagt.

I en 90 minutters seremoni som inneholdt alt det man kunne forvente, så var det én ting som skilte seg ut i etterkant. Dansegruppa 101 Doll Squadron skulle nemlig også opptre. Med hotpants og røde marinehatter danset de sju damene foran den store båten.

I en video publisert av TV-kanalen ABC, så kunne man se kryssklipp av dansingen til Doll Squadron og steinansiktet til den australske generalguvernøren, David Hurley.

I etterkant har det australske militæret gått ut og sagt at dansen skjedde før den formelle seremonien og også før generalguvernøren ankom.

ABC beklager

Det har gjort at ABC nå har beklaget for måten videoen ble klippet på.

«Videoen skulle ikke vært klippet på den måten og ABC beklager til generalguvernøren, marinesjefen og til våre seere for denne feilen», skrev kanalen i en pressemelding.

Dansegruppen følte seg også unødvendig seksualisert av ABC og gikk hardt ut mot kanalen.

«Vi er veldig skuffet over ABCs villedende redigering av videoen der de klipper til gjester som ikke var til stedet under forestillingen, og filmet fra vinkler som ikke kunne bli sett av publikum.», skriver gruppen i en uttalelse.

- Skuffet

Den australske statsministeren Scott Morrison kritiserte også kanalen etter det famøse videoklippet.

- Jeg er skuffet over at denne seremonien ble så feilrapportert. Jeg mener at det var respektløst ovenfor danserne å antyde at generalguvernøren eller andre var i publikum på den måten, sa statsministeren i en uttalelse.

- Det er skuffende at australierne ble lurt på den måten, avsluttet Morrison.

Den australske senatoren Jacqui Lambie, var en av flere politikere som kritiserte militæret for å i det hele tatt ha en danseforestilling under seremonien. Hun kalte det sjokkerende.

- Hvis jeg skal være ærlig, så trodde jeg at jeg så på Super Bowl et sekund der, sa Lambie til Today.

Den australske forsvarsministeren Peter Dutton har fortalt at han har irettesatt arrangøren av arrangementet og at det ikke kommer til å skje igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer