- Twin Towers vil blekne i forhold

Mistenkt for å ville sprenge New York-flyplass i lufta. Amerikaner og politiker arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre personer er arrestert, mistenkt for terrorplanlegging, ifølge CNN. Ytterligere en mistenkt er på flukt. Personene skal være islamske ekstremister, men har ikke tilknytning til al-Qaida. De blir beskrevet som "al Qaeda wannabes" av myndighetene og skal ikke være en del av det verdensomspennende terrornettverket.

To av mennene ble arrestert i Trinidad, der en mann fremdeles er på flukt. En mann ble arrestert i New York lørdag morgen.

Planene skal har vært å sprenge flybensintilførselen til John F. Kennedy International Airport i New York, men det er foreløpig uklart når terroraksjonen skulle skje.

- Ødelegge amerikansk økonomi

CNN har fått tilgang til et lydbånd som FBI har sikret seg i forbindelse med etterforskningen.

- Dette vil få Twin Towers til å blekne. Sprenger vi JFK vil det ødelegge amerikansk økonomi i lang framtid, skal det ha vært kommunisert mellom personene som er pågrepet i saken, ifølge TV-stasjonen.

Amerikanske myndigheter holder pressekonferanse om saken rundt klokka 19 norsk tid.

Ifølge tv-stasjonen NewsChannel4 omhandlet planene et anslag mot rørledningene som frakter flybensin på flyplassen, noe som ville ha startet en massiv eksplosjon over et stort område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer