- Twitter er farligere enn bilbomber

Statsminister Erdogans rådgiver vurderer sosiale medier mens politiet rydder Taksim-plassen for demonstranter i Istanbul i Tyrkia.

MEN TWITTER ER FARLIGERE: Taksim-plassen i Istanbul nå. Politiet rydder plassen. AFP PHOTO / BULENT KILIC/NTB-Scanpix
MEN TWITTER ER FARLIGERE: Taksim-plassen i Istanbul nå. Politiet rydder plassen. AFP PHOTO / BULENT KILIC/NTB-ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal i følge øyenvitner ha brutt den menneskelige kjeden som omkranset Taksim-plassen midt i sentrum av Istanbul. Vannkanoner og det som beskrives som en spesielt sterk tåregass har vært brukt.

Politiet sier at de bare vil fjerne bannere på Taksim-plassen, men ikke røre demonstrantene i Geci-parken rett ved. Det er der ti-tusener av demonstranter har slått leir i snart to uker.

Mobiliserer demonstranter Samtidig går Yalcin Akdogan, statsminister Recep Tayyip Erdogans seniorrådgiver ut med sin vurdering av sosiale medier. Sosiale medier som Twitter og Facebook har vært viktig for å mobilisere demonstranter i det snart to uker gamle opprøret i Tyrkia.

- En tweet som inneholder løgner og sladder er mye mer farlig en en bil lastet med en bombe. Eksplosjonen i en bil med en bombe vil være begrenset, men en tweet fylt med løgner og sladder kan føre til høyere klima i en konflikt. Hvis situasjonen er alvorlig vil nødvendige tiltak blir satt inn, sier Aktogan ifølge nettutgaven til avisa Hurriyet.

Vil lovregulere I forrige uke kalte den egenmektige statsministeren Erdogan selv sosiale medier for en «pest».

Samtidig sier ansvarlig minister for medier i Erdogans regjering at man nå forbereder en ny lov for å begrense bruken av Twitter. Ali Sahin sier at sosiale medier må inn i ordnede former.

- Sosiale medier må bli bragt til orden og bli regulert. En lov som regulerer dem kan bli laget. Folk må bli holdt ansvarlig for innholdet i det de skriver. Hvis plyndring av butikker og brenning av biler er resultatet av en tweet, må den som skrev den bære ansvaret, sier Sahin.