Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Twitter flagger ny melding

Mener den bryter med selskapets retningslinjer om glorifisering av vold.

FLAGGES: Meldingen Twitter nå har flagget omhandler opptøyene i Minneapolis, Minnesota. Her er presidenten avbildet torsdag. Foto: NTB Scanpix
FLAGGES: Meldingen Twitter nå har flagget omhandler opptøyene i Minneapolis, Minnesota. Her er presidenten avbildet torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Twitter flagger nok en Twitter-melding fra president Donald Trump.

Selskapet mener at den aktuelle meldingen bryter med deres retningslinjer om glorifisering av vold.

I en melding som omhandler opptøyene som følge politivolden mot afroamerikanske George Floyd (46), skriver Trump at «skytingen starter når plyndringen starter».

- Usann

De siste dagene har Twitter flagget flere av presidentens Twitter-meldinger.

Blant disse er en Twitter-melding hvor Donald Trump kritiserte et valgsystem hvor man kan stemme per post. Denne meldingen ble flagget som «usann».

Dette har fått president Trump til å steile. Torsdag kveld ble det kjent at han har undertegnet en presidentordre som åpner for endringer i en lov som beskyttet sosiale medier.

Trump, som selv er storbruker av Twitter, har lenge hevdet at selskaper som Twitter og Facebook er forutinntatt mot konservative stemmer i sosiale medier ved å faktasjekke dem eller slette innleggene deres.

- Vi har fått nok, sa Trump under signering og la til at presidentordren vil ivareta ytringsfriheten.

Samtidig gjorde han det klart at han hadde stengt Twitter dersom han kunne gjøre det lovlig.

Twitter-ansatte Yoel Roth har de siste dagene blitt gjenstand for anklager om at han var personlig involvert i avgjørelsen om å faktasjekke presidenten. En talsperson for Twitter for tidligere forsvart Yoel overfor CNN.

VELDIG UPASSENDE: Kongressmedlem, Nancy Pelosi, reagerte kraftig på spørsmål rundt Trump sine Twitter-meldinger. Video: AP Vis mer

- Ingen enkeltperson hos Twitter er ansvarlig for våre retningslinjer, og det er uheldig at én ansatt holdes ansvarlig for selskapets beslutninger, sier talspersonen.

I krise

Twitter har på sin side i lang tid blitt kritisert for å la verdensledere komme med feilinformasjon, usannheter og konspirasjonsteorier.

Samtidig med at demonstasjonene etter George Floyds dødsfall brer seg i USA, står landet for øvrig overfor en krise.

USA regnes som det landet som er blitt hardest rammet av Covid-19-pandemien. Denne uka passerte dødstallet 100 000. President Trump har fått mye kritikk for sin håndtering av spredningen av coronaviruset.

Mens coronapandemien fortsatt herjer og Trump daler på meningsmålingene, har han brukt mye tid på Twitter til å spre ulike konspirasjonsteorier som den såkalte «Obamagate».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!