Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Twitter kan gå på en smell

Investorer vedder på at Twitter kan falle kraftig i tiden som kommer.

TWITTER: Twitter fløy høyt på børsen i forrige uke, men siden det har aksjen falt kraftig. REUTERS/Brendan McDermid
TWITTER: Twitter fløy høyt på børsen i forrige uke, men siden det har aksjen falt kraftig. REUTERS/Brendan McDermid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Twitter var en suksess første dagen på børsen i New York, og aksjen eksploderte fra IPO-kursen på 26 dollar.

På det høyeste var aksjen opp nesten 93 prosent fra IPO-kursen og aksjen ble omsatt så høyt som 50,09 dollar på åpningsdagen 7. november.

Tirsdag falt aksjen 2,3 prosent til 41,9 dollar, og Twitter har da allerede falt over 16 prosent fra toppen.

Slik gikk det i Facebook Nå ligner imidlertid utviklingen på den vi så i Facebook etter børsnoteringen den 18. mai i fjor.

Aksjen smalt opp i 45 dollar den første dagen, men etter det gikk den over i et svalestup som ikke stoppet før aksjen hadde falt til 17,55 dollar på det laveste den 4. september i fjor.

Etter det har aksjen hentet seg inn igjen, og etter en ny liten nedtur, steg Facebook 0,9 prosent til 46,61 dollar tirsdag.

Fundamentalt spekuleres det i at selskapet, som tapte 64,6 millioner dollar i 3. kvartal, og ble børsnotert til en P/S høyere enn både Facebook og LinkedIn, vil tynge aksjen i tiden som kommer.

Twitter samme veien? Ifølge Bloomberg kan det gå samme veien med Twitter som med Facebook de første månedene etter børsnoteringen.

Nå vedder investorer på aksjen kan falle til 28 dollar, tilsvarende et fall på 44 prosent for de som kjøpte aksjen på topp forrige torsdag.

Opsjoner i Twitter vil ifølge Bloomberg bli handlet på børsen i New York fra 15. november. Det vil kanskje gi en pekepinn på om veddemålene som er blitt gjort de siste, om at aksjen kan falle kraftig, holder vann.

Flere nyheter Børsen ser rødt, men børsrakett guffer på
Satset feriepengene - startet gründermesse
Kjøper TV2-selskap for over 100 millioner