Twitter:

Twitter lar deg skrive dobbelt så langt

Et par timer etter at den nye funksjonen ble lansert, skrev Trump en Twitter-melding på 216 tegn.

280 tegn: Twitter-brukerne har nå dobbelt så mange tegn til rådighet når de skal dele sine tanker med verden. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix
280 tegn: Twitter-brukerne har nå dobbelt så mange tegn til rådighet når de skal dele sine tanker med verden. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helt siden starten i 2006 har Twitters brukere måttet begrense seg til 140 tegn av gangen. Nå får både du og Donald Trump dobbelt så mye plass.

Det stramme formatet, omtrent like langt som en tekstmelding før telefonene ble smartere, har ført til at folk vrir og vrenger på språket for å få sagt mest mulig på den lille plassen de har til rådighet.

Etter to måneder med testing av lengre meldinger, kunngjorde det sosiale mediet tirsdag at de dobler størrelsen på meldingen – såkalte tweets – til opptil 280 tegn.

Selv om testbrukerne raskt tok i bruk den ekstra kapasiteten, viser prøveprosjektet at de fleste etter en stund gikk tilbake til å fatte seg i korthet. Bare 5 prosent av meldingene var på over 140 tegn, og bare 2 prosent var lengre enn 190 tegn, opplyser produktsjef Aliza Rosen.

Nå vil alle fra Jørgen hattemaker til kong Salomo – og president Donald Trump – kunne skrive dobbelt så langt som det dagens format tillater.

Det vil si: nesten alle. En stor gruppe må fortsatt holde seg innenfor 140 tegn. Det er de som bruker kinesiske, japanske eller koreanske tegn på Twitter, men selskapet sier plassmangel ikke er et problem på disse språkene.

Trender verden over

Det tok ikke lang tid før brukerne benyttet sjansen til å teste ut den nye oppdateringen. Og verden over trender emneknaggen #280characters.

Tidligere har nevnte Trump vært nødt til å dele opp Twitter-meldingene sine for å få plass til budskapet, derfor tar nok den amerikanske presidenten i mot oppdateringen med åpen armer.

Og det tok ikke mer enn et par timer før han benyttet seg av det.

- Gjør meg klar for å holde en stor tale for nasjonalforsamlingen her i Sør-Korea. Så skal jeg reise videre til Kina, hvor jeg ser fram til å møte president Xi som nettopp har opplevd en stor politisk seier, skriver han i Twitter-meldingen som - i hvert fall før den ble oversatt - inneholder 216 tegn.

«Fred»

Også FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) følte for å prøve å fylle maksgrensen på 280 tegn.

- Dette er vår første tweet med 280 tegn, likevel kan meldingen bli oppsummert med ett ord, skrev oganisasjonen og fulgte opp med ordet «fred» ikke mindre enn 31 ganger.

(Dagbladet/NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer