«Twitter-legen» Wasim Zahid: - Jeg sluttet å tro på en gud

Men han er ikke mot religion, selv om han også synes aktivistiske ateister fortjener ros.

- VI ER REDDE FOR Å DØ: Wasim Zahid mener forklaringen på hvorfor mennesket skapte religion er at vi ikke liker tanken på at vi skal dø. Foto: NTB Scanpix
- VI ER REDDE FOR Å DØ: Wasim Zahid mener forklaringen på hvorfor mennesket skapte religion er at vi ikke liker tanken på at vi skal dø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Denne uka forteller Wasim Zahid, kjent som «Twitter-legen», til Fri Tanke om at han en dag lot tvilen slippe til og til slutt innså at han var blitt ateist.

- For å ta konklusjonen først. Jeg sluttet å tro på en gud fordi jeg ikke så noen grunn til å tro at det eksisterte en gud, sier han til Dagbladet.

Zahid har vokst opp i en muslimsk familie med det han beskriver som sterk gudstro. Men fra han var liten var det noe som ikke helt gikk opp i likningen. Da Wasim var 8-9 år bladde han mye i bøker om hvordan jorda ble til. Da han spurte hvor alt kom fra, fikk han beskjed om at gud hadde skapt alt. Beviset på det var at det måtte være skapt av noen, så enormt og komplisert universet var. Det kunne ikke være en tilfeldighet.

Undertrykket tvilen

Så spurte han: «Men hva med gud, hvem skapte han?»

- Og da fikk jeg høre at gud kan ikke skapes han har alltid vært der. Jeg syntes det var rart at jorda måtte være skapt av noen, men noe som var mer fantastisk, gud, alltid hadde vært der. Selv om det er et banalt argument.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer