<strong>MELDINGEN:</strong> Denne meldingen la politiet i Nordre Buskerud ut på twitter.
MELDINGEN: Denne meldingen la politiet i Nordre Buskerud ut på twitter. Vis mer

Twitter-melding fra politiet provoserer kraftig

Politiet beklager Twitter-melding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette kom veldig uheldig ut, og jeg vil på det sterkeste beklage at denne tweeten ble skrevet, sier Lill Heidi Tinholt, leder for operasjonssentralen i Nordre Buskerud Politidistrikt.

Rundt klokken 07.30 i dag tidlig sendte operasjonssentralen i Nordre Buskerud Politidistrikt ut følgende melding på twitter:

«Ca 300 liter diesel stjålet fra bil på Hensmoen v/Hønefoss natt til i dag. Ingen mistenkt; utlendinger........tja ;-)»

- Vi har fått veldig mange reaksjoner på denne meldingen, alt fra folk som er rasende til folk som skjønner det og trekker på smilebåndene. Men jeg vil beklage det hvis noen synes det var upassende. Slike meldinger skal vi ikke sende ut, og vedkommende som skrev den kan ikke løpe fra ansvaret, sier Tinholdt til Dagbladet.

Ifølge Hadeland.net var det operasjonsleder Espen Sola la ut meldingen. Han hadde ikke tenkte på at tweeten var ladet.

- Erfaringsmessig er det folk fra Øst-Europa som tømmer tanker i dette områdene, sier Sola til nettstedet som skjønner at noen har blitt provosert av meldinga.

- Jo, jeg ser det nå, sier Sola.

Rundt klokken 09.30 sendte de ut følgende melding:

«Beklager hvis noen føler seg støtt over sluttkommentaren. Dog har vi fra tidligere saker i omr. hatt vitneobservasjoner på utenl.reg.biler».

Beklager kommentaren Lill Heidi Tinholt sier at noen har stjålet diesel fra et industriområde i løpet av natten, og at det ikke er første gang dette har skjedd. Likevell sender hun ut følgende melding rundt klokken 10.00 i dag:

- Jeg beklager den uheldige kommentaren. Dette tas til etterretning. Slik at det ikke skal skje igjen .Lill Heidi Tinholt, leder OPS, NBPD.

Tweeten provoserte mange i morgentimene fredag. Her er noen av reaksjonene:

«hva i helvete holder dere på med?»

«"Utlendinger"?? Er det litt sånn "the usual suspects", eller?»

«hvem vet men særlig tillitvekkende er dette ikke»

Sprer fordommer Leder for Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, er ikke imponert over politiets melding på twitter.

- Politiets oppgave er å bekjempe fordommer og diskriminering, ikke å spre dem. Men dette bekrefter det vi vet at også i politiet jobber det noen mennesker med dårlige holdninger. Det er ikke særlig tillitsvekkede, sier Rune Berglund Steen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer