«Twitter-morderen» dømt til døden

Den groteske drapssaken ryster Japan. «Twitter-morderen» hevdet ofrene «samtykket til å bli drept», men ble ikke trodd i retten.

I RETTEN: Rettstegningen viser Takahiro Shiraishi under den første runden i retten i Tokyo. Illustrasjon: Masato Yamashita / Jiji Press / AFP) / Japan Out / NTB
I RETTEN: Rettstegningen viser Takahiro Shiraishi under den første runden i retten i Tokyo. Illustrasjon: Masato Yamashita / Jiji Press / AFP) / Japan Out / NTB Vis mer
Publisert

Japanske Takahiro Shiraishi (30), bedre kjent som «Twitter-morderen», ble tirsdag dømt til døden ved henging. Det skjer etter at han i 2017 tilsto drapet på ni personer.

Shiraishi er dømt for å ha drept, voldtatt og partert ofrene sine, og for å ha oppbevart levningene deres i leiligheten sin i Zama, i utkanten av Tokyo. Det skriver CNN, som viser til japanske medier.

Shiraishi har erklært seg skyldig, og har ikke til hensikt å anke dommen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Fant levninger

«Twitter-morderen» ble først arrestert i oktober 2017, da politiet ransaket hjemmet hans i forbindelse med etterforskningen av en savnet kvinne.

Kvinnen forsvant kort tid etter at hun gjennom sosiale medier hadde gitt uttrykk for at hun hadde selvmordstanker. Blant annet hadde hun delt tankene gjennom mikrobloggtjenesten Twitter.

På rommet til Shiraishi skal politiet ha funnet tre kjølebager og fem esker som inneholdt menneskehoder og beinrester.

Ofrene var alle i alderen 15 til 26 år, og var med ett unntak kvinner.

Det mannlige offeret skal ha vært kjæresten til en av kvinnene. Ifølge NTB ble den 20 år gamle mannen drept da han konfronterte Shiraishi.

SKJULTE ANSIKTET: Takahiro Shiraishi ankommer retten i 2017. Foto: Masanobu Kumagai / Kyodo News / AP
SKJULTE ANSIKTET: Takahiro Shiraishi ankommer retten i 2017. Foto: Masanobu Kumagai / Kyodo News / AP Vis mer

- Ekstremt avskyelig

Ofrene skal alle ha blitt kontaktet av Shiraishi, med det japansk politi ifølge AP beskriver som et «tilbud» om å drepe dem. Shiraishi hadde opprettet en Twitter-profil spesifikt for dette formålet.

Ifølge NTB har Shiraishis forsvarere argumentert for strafferabatt på bakgrunn av at ofrene skal ha «gitt samtykke til å bli drept».

Dette ble skarpt avvist av retten. Dommer Naokuni Yano slo fast at ingen av ofrene kunne ha samtykket til det de ble utsatt for, og at Shiraishi alene bærer ansvaret for drapene, ifølge AP.

Videre beskrev dommeren handlingene som «ekstremt avskyelige», og egnet til å spre frykt i et samfunn hvor sosiale medier har blitt en stor del av hverdagen.

Ifølge CNN, som viser til japanske medier, uttalte Shiraishi i retten at drapshandlingene var seksuelt motivert.

Shiraishi vil være fengslet til en henrettelsesordre formelt godkjennes av Japans justisminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer