«Twitter-morderen» dømt til døden

Den groteske drapssaken ryster Japan. «Twitter-morderen» hevdet ofrene «samtykket til å bli drept», men ble ikke trodd i retten.

I RETTEN: Rettstegningen viser Takahiro Shiraishi under den første runden i retten i Tokyo. Illustrasjon: Masato Yamashita / Jiji Press / AFP) / Japan Out / NTB
I RETTEN: Rettstegningen viser Takahiro Shiraishi under den første runden i retten i Tokyo. Illustrasjon: Masato Yamashita / Jiji Press / AFP) / Japan Out / NTB Vis mer
Publisert

Japanske Takahiro Shiraishi (30), bedre kjent som «Twitter-morderen», ble tirsdag dømt til døden ved henging. Det skjer etter at han i 2017 tilsto drapet på ni personer.

Shiraishi er dømt for å ha drept, voldtatt og partert ofrene sine, og for å ha oppbevart levningene deres i leiligheten sin i Zama, i utkanten av Tokyo. Det skriver CNN, som viser til japanske medier.

Shiraishi har erklært seg skyldig, og har ikke til hensikt å anke dommen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Fant levninger

«Twitter-morderen» ble først arrestert i oktober 2017, da politiet ransaket hjemmet hans i forbindelse med etterforskningen av en savnet kvinne.

Kvinnen forsvant kort tid etter at hun gjennom sosiale medier hadde gitt uttrykk for at hun hadde selvmordstanker. Blant annet hadde hun delt tankene gjennom mikrobloggtjenesten Twitter.

På rommet til Shiraishi skal politiet ha funnet tre kjølebager og fem esker som inneholdt menneskehoder og beinrester.

Ofrene var alle i alderen 15 til 26 år, og var med ett unntak kvinner.

Det mannlige offeret skal ha vært kjæresten til en av kvinnene. Ifølge NTB ble den 20 år gamle mannen drept da han konfronterte Shiraishi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer