STENGT: Twitter-brukere i Tyrkia melder om store tekniske problemer, kort tid etter at landets statsminister truet med å stenge nettside Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
STENGT: Twitter-brukere i Tyrkia melder om store tekniske problemer, kort tid etter at landets statsminister truet med å stenge nettside Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Twitter stengt i Tyrkia

Etter at bevis for angivelig korrupsjon ble lagt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Twitter-brukere i Tyrkia melder om store tekniske problemer, kort tid etter at landets statsminister truet med å stenge nettsiden.

Flere brukere fikk opp en uttalelse fra det tyrkiske teletilsynet da de forsøkte å åpne siden twitter.com natt til fredag. Her henvises det til rettslige kjennelser som en begrunnelse for hvorfor tilgangen til mikrobloggen er blokkert.

De siste ukene er lydopptak og dokumenter som angivelig beviser korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan, lagt ut på Twitter. Erdogan truet torsdag med å stenge nettstedet.

- Verdenssamfunnet kan si ditt eller datt. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Alle vil se hvor mektig Den tyrkiske republikken er, sa Erdogan i en tale til tusener av tilhengere i provinsen Bursa.

(NTB)