Twitter-storm etter fyrverkeri: - Dra til helvete!

Oslo kommune har ikke hjemmel til å avslå søknader om fyrverkeri-oppskytninger på bakgrunn av støy, såframt den ikke kan være helseskadelig.

REAGERER: Mange tok ut sin frustrasjon mot brannvesenet etter at det for andre dag på rad var et voldsomt fyrverkeri i Oslo torsdag kveld. Her filmet fra en balkong ved Sofienbergparken. Video: Helene Svabø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Du som sender opp fyrverkeri i Oslo nå: Dra til helvete!»

Det var TV-profilen Einar Tørnquists kontante beskjed til shippingmessen Nor-Shipping som torsdag kveld skjøt opp fyrverkeri i Oslo.

Aftenposten skriver at fyrverkeriet var omtrent dobbelt så stort som det årlige nyttårsfyrverkeriet i Oslo.

Det var det største fyrverkeriet i Oslo noensinne, ifølge Oslo brann- og redningsetat, som til Dagbladet forteller at de forstår hvis dette «skaper reaksjoner».

Det var nettopp det gjorde.

To dager på rad

«Fuglene flyr forskremt, ungene i etasjen under våkna, smellene gjaller i gatene. Dette er essensen av unødvendighet», skriver en av mange Twitter-brukere som torsdag og fredag har luftet sin frustrasjon.

Dagen i forveien var det også fyrverkeri i Oslo sentrum da Norges rikeste mann, rederen John Fredriksen, feiret bursdag sammen med Norges finanselite.

«TO DAGER PÅ RAD?!? Er dere seriøse? Hvorfor i alle dager tillater dere fyrverkeri så seint på ukedager?? Hvorfor tillater dere at dette godkjennes?!?», skrev en annen bruker, og rettet den mot Oslo kommunes Twitter-profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer