SA DET LÅ UNDER VANN: Den politiske twitreren @Comfortablysmug følges av mange journalister. Da han skrev at børsen i New York lå under vann, var det flere medier som oppfattet det troverdig og meldte det videre. Det viste seg å være feil.  AP Photo/Richard Drew)
SA DET LÅ UNDER VANN: Den politiske twitreren @Comfortablysmug følges av mange journalister. Da han skrev at børsen i New York lå under vann, var det flere medier som oppfattet det troverdig og meldte det videre. Det viste seg å være feil. AP Photo/Richard Drew)Vis mer

«Twitter-troll» sa at dette rommet lå under vann

Skapte ytterligere panikk under Sandys herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld og natt til tirsdag slo orkanen og stormen Sandy inn over New York.

Millioner av sosiale medier-brukere dokumenterte herjingene, bidro med informasjon og opplyste verden om hva som skjedde gjennom å skrive øyenvitne-skildringer og ta bilder av skadene for så å legge de ut på sosiale medier som Twitter, Facebook og Instagram.

Falskt En twitrer ble for ivrig. Takket være falsk twitring har brukeren @Comfortablysmug blitt en av USAs mest forhatte menn de siste dagen. Ved å legge ut falsk informasjon om hva som skjedde, bidro han til ytterligere og unødvendig panikk og forvirring i tillegg til det stormen Sandy allerede hadde skapt.

Han skrev blant annet at arbeidere i energiselskapet Con Edison var fanget, at selskapet ville skru av all strømmen på hele Manhattan. Han skrev også at gulvet på New York-børsen var flommet over med vann.

BEKLAGER: Det var en angrende twitrer som i natt la ut dette brevet på Twitter.
BEKLAGER: Det var en angrende twitrer som i natt la ut dette brevet på Twitter. Vis mer

Nå henges Comfortablysmug ut som et «Twitter-troll» i artikler og blogger verden over. Mannen heter Shashank Tripathi, skriver ABC News.

Han er en hedgefond-analytiker og konsulent for det republikanske partiet i USA. Nettstedet Buzzfeed.com har samlet twitterløgnene hans her:

Triphati ledet kampanjen til republikaneren Christopher R. Wight som stiller som republikansk kandidat i Representantenes hus i New York.

CNN meldte Mye av kampanjelederens twitring havnet i mediene. Mange av hans rundt 6500 følgere er journalister og bloggere og flere skal ha behandlet hans løgner som troverdig informasjon. Blant annet CNN meldte at børsbygningen var oversvømt, melder PressTV.

SKREV LØGNER: Shashank Triphati hudflettes etter sin falske rapporter om stormen Sandy.
SKREV LØGNER: Shashank Triphati hudflettes etter sin falske rapporter om stormen Sandy. Vis mer

Nå angrer Tripathi. Hans foreløpig siste tweet er et bilde av et brev der han ber om unnskyldning overfor innbyggerne i New York og at han trekker seg som Wights kampanjeleder:

- Jeg ønsker å be innbyggerne i New York oppriktig , ydmykt og ubetinget om unnskyldning, skriver han.