WIKIPEDIA: Britiske elever får lære om Wikipedia og Twitter, men andre verdenskrig er ikke lenger obligatorisk.
WIKIPEDIA: Britiske elever får lære om Wikipedia og Twitter, men andre verdenskrig er ikke lenger obligatorisk.Vis mer

Twitter viktigere enn andre verdenskrig

Britene skal få nytt barneskolepensum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I framtida må britiske barn lære om nettsamfunnet Twitter og nettleksikonet Wikipedia. Viktoriatiden og andre verdenskrig er ikke lenger obligatorisk læring, ifølge et forslag til endring av pensumet i britisk barneskole, skriver Guardian.

Den foreslåtte pensumlista legger grunnlaget for den største endringen i barneskolen på lang tid. Hvis den blir vedtatt, vil britiske lærere stå veldig mye friere til hva de ønsker å lære elevene sine.

Andre verdenskrig kan utelates - men Wikipedia må med. Kunnskap rundt moderne media, internett og miljø skal vektlegges mer enn historisk kunnskap.

- Det ser ut til at en skal kaste seg på de siste trendene, som Wikipedia og Twitter. Så har planen veldig tradisjonelle beskrivelser av kronologisk læring av historien. Det ser ut til at det handler om trender på den ene siden, og politisk press på den andre, sier John Bangs, sjef for National Union of Teacher.

Her er noen av det barn skal lære:

• De må ha kjennskap til blogging, podcast, Wikipedia og Twitter. De må ha kunnskap i hånd- og datamaskinskriving - og stavekontroll.

• Barn må kunne plassere historiske hendelser kronologisk: Hvert barn må lære om to nøkkelperioder i britisk historie, men det er opp til hver skole å bestemme hvilke.

Hva synes du om forslaget til nytt barneskolepensum i Storbritannia?

TWITTER:I framtida må britiske barn lære om nettsamfunnet Twitter og nettleksikonet Wikipedia.  David Paul Morris/Getty Images/AFP
TWITTER:I framtida må britiske barn lære om nettsamfunnet Twitter og nettleksikonet Wikipedia. David Paul Morris/Getty Images/AFP Vis mer