Twitterlegen om smågodtkrigen: - De bør heller ha priskrig på frukt og nøtter

Prisen er nå under tre kroner per hekto hos flere lavpriskjeder.

DUMPER PRISENE:  Én hekto smågodt koster for tiden bare 2,90 i de største lavpriskjedene. Foto: Sveinung U. Ystad
DUMPER PRISENE: Én hekto smågodt koster for tiden bare 2,90 i de største lavpriskjedene. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lavpriskjedene har nå dumpet prisen på smågodt. Prisen per hekto er nede i 2,90 kroner  hos både Rema 1000, Kiwi, Coop Obs og Coop Extra.

Det synes lege, forsker og forfatter Wasim Zahid er en dårlig idé.

- Jeg har et helseperspektiv på det. Når man setter ned prisene på godteri, kjøper folk mye mer. Og når man kjøper mye mer, spiser man mye mer.

Det blir mye usunt og mye kalorier, mener han.

- Jeg hadde heller sett at man hadde en priskrig på de sunne varene, som frukt, grønnsaker og nøtter. Det er også snacks og kosemat, men med en betydelig sunnere profil.

- Hvor mye mer usunt er en hekto smågodt enn en pakke druer, har du noe formening om det?

- La oss si du har en skål med frukt og nøtter versus en skål med smågodt. I godteri er det stort sett sukker og lite næringstoffer.Spiser du skålen med frukt og nøtter får du nok i deg både færre kalorier og sunnere næringsstoffer.

- Er det butikkenes ansvar å oppdra det norske folk?

- Nei, det er det ikke. Vi har alle et eget ansvar for helsa vår, der synes jeg det største ansvaret ligger. Men aktørene i matvarebransjen har mye makt. Med makt følger ansvar.

Derfor oppfordrer han butikkene til å ta sin del av ansvaret.

- Jeg er også glad i godteri og det er fint å kose seg med en godtepose en fredagskveld. Men jeg er opptatt av balanse og måtehold, men når det blir billig, blir det for mye.

OPPFORDRER TIL SUNNHETSANSVAR:  Lege Wasim Zahid oppfordrer matvarekjedene til å ha priskrig om sunnere varer. Men det største ansvaret plasserer han hos enkeltmennesket. Foto: NTB Scanpix
OPPFORDRER TIL SUNNHETSANSVAR: Lege Wasim Zahid oppfordrer matvarekjedene til å ha priskrig om sunnere varer. Men det største ansvaret plasserer han hos enkeltmennesket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer