- Twitterrobot har avslørt russiske myndigheters endring av Wikipedia-artikkel om MH17

Propaganda-kriger etter flykatastrofen.

I HARDT VÆR: Russiske myndigheter er i hardt vær. En twitterrobot har registrert at de har endret opplysningen i Wikipedia-artikkelen om flight MH 17. Foto: (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
I HARDT VÆR: Russiske myndigheter er i hardt vær. En twitterrobot har registrert at de har endret opplysningen i Wikipedia-artikkelen om flight MH 17. Foto: (AP Photo/Evgeniy Maloletka) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet MH17 over Øst-Ukraina torsdag har skapt et kjøligere klima blant verdens stormakter.

Alle de 298 om bord i flyet døde, og USAs president Barack Obama pekte i går på Russlands president Vladimir Putin, og Putin fikk også hard medfart av de andre nasjonene i sikkerhetsrådet.

De aller fleste - unntatt Russland - har konkludert med at flyet ble skutt ned med en bakke-til-luft-missil av typen SA-11 Buk, et missilbatteri-system fra Sovjet-tida. Alle spor peker på at det var pro-russiske separatister, støttet av Russland, som skjøt ned flyet.

Det har ført til at Russland har gjort sitt i propaganda-krigen for å renvaske seg selv.

Wikipedia-krig Den såkalte Twitterroboten RuGovEdits - som overvåker endringer gjort av IP-adresser i den russiske regjeringen på det brukergenererte internettleksikonet Wikipedia - skal ha avslørt endringene.

Myndighetene skal ha fjernet opplysninger i den russiskspråklige artikkelen om flight MH17, der det var anklager om at russiske myndigheter hadde forsynt de pro-russiske opprørerne med missilene som ble brukt til å skyte ned flyet, skriver blant annet Daily Telegraph.Etter endringen skal det ha stått: «Flight MH17 ble skutt ned av ukrainske soldater» skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer