Tybring-Gjedde: - Vi bør ikke lære asylsøkerne på norsk

Frp-toppen vil lære asylsøkere helse- og håndverksfag, men ikke på norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo Frp gikk lørdag inn for omstridte innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken.Christian Tybring-Gjedde og ny leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, sendte 30 forslag til en «framtidsretta asylpolitikk» til partiets stortingsgruppe for videre behandling.

I tillegg sier Tybring-Gjedde i dag at Norge ikke bør bruke ressurser på å lære asylsøkere norsk, men heller fokusere på engelsk, et språk han mener er mer nyttig når asylsøkerne etterhvert vender hjem. 

- Man må gjøre noe fornuftig mens konflikten raser og man venter på å dra tilbake for å bygge opp landet sitt. Det er naturlig at dem som kommer til Norge fra Syria får opplæring i håndverksfag og helsefag, fag som er viktige når man skal bygge opp et land, sier Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde legger da til grunn at samtlige asylsøkere som kommer til Norge skal tilbake til sitt opprinnelsesland så snart sikkerhetssituasjonen tillater det. Da bør Norge stille opp tiltak som er nyttige for asylsøkerne i tida etter oppholdet i Norge, mener han. 

- Norsk lite nyttig Nettopp derfor sier Tybring-Gjedde at undervisninga i fagene han mener trengs for å gjenreise et krigsherja land skal foregå på engelsk. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer