Tybring-Gjedde: – Statsministeren bør vurdere Sandbergs rolle i regjeringen

Erna Solberg (H) bør vurdere om Per Sandberg (Frp) kan fortsette som fiskeriminister etter Iran-saken, mener partikollega Christian Tybring-Gjedde.

KRITISK: Christian Tybring-Gjedde mener Erna Solberg bør vurdere om Per Sandberg kan fortsette som fiskeriminister. Her er de sammen på Frps valgvake i 2017. Foto: Bjørn Langsem
KRITISK: Christian Tybring-Gjedde mener Erna Solberg bør vurdere om Per Sandberg kan fortsette som fiskeriminister. Her er de sammen på Frps valgvake i 2017. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er overrasket over at statsministeren så raskt konkluderte med at det er lov til å gjøre feil. Det må jo være en eller annen grense for hvor stor feil man kan gjøre, sier Tybring-Gjedde, som er nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, til NTB.

Sandbergs tur til Iran med kjæresten, iranskfødte Bahareh Letnes som flyktet til Norge på 2000-tallet, har skapt storm i hans eget parti. T

Torsdag ba leder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari, som selv er fra Iran, Sandberg om å vurdere sin stilling i partiet. Sandberg er i dag 1. nestleder i Frp.

- Solberg må vurdere

Som Dagbladet tidligere har skrevet, fulgte ikke Per Sandberg PSTs sikkerhetsråd på sin reise,

Sandberg varslet ikke Statsministerens kontor om turen på forhånd, slik han har plikt til, og tok samtidig med seg jobbtelefonen sin, noe som ifølge sikkerhetseksperter kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko.

På telefonen var blant annet regjeringens saksbehandlingssystem.

Saksbehandlingssystemene i departementene kan normalt brukes til å lese pågående saker til behandling, utkast til regjeringsnotater og ferdige regjeringsnotater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer