Tybring-Gjedde håper flere følger etter Storbritannia

Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener Brexit er en seier for nasjonalstaten. Han håper britenes EU-nei er begynnelsen på slutten for EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christian Tybbring Gjedde er en av flere som ble overrasket da han våknet til nyheten om at britene hadde stemt nei til fortsatt EU-medlemskap.

Men han er en av få norske politikere som ser på Brexit som utelukkende positivt.

- Dette er et folkelig opprør mot «The establishment», og bra for Storbritannia. Jeg tror det er positivt nå at både de konservative og sosialdemokratene må lytte til folket i stedet for å overprøve dem. Dette er et godt tegn for Europa, sa Tybring-Gjedde i Dagbladets studio i morges.

Han sier at han håper flere gjør opprør på vegne av nasjonalstaten.

Opprør

- Det er det Europa var ment å være - ulike nasjonalstater som ikke er fiender, men som samarbeider med hverandre, uten overnasjonal styring fra Brussel.

Tybring gjedde mener at de store etablerte partiene i Storbritannia, Labour og Tories, ikke har levert.

- Når folk blir arbeidsledige, og ser at rike blir rikere og fattige blir fattigere, at de mister jobber som flyttes til Asia og andre steder, så er det klart det blir et opprør. Det er bra at Storbritannia gjør dette nå, heller enn at det kanskje skjer på voldelig vis senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer