Tybring-Gjedde kritisk til nedsalg i Kongsberg-gruppen

- Uklokt av næringsminister Monica Mæland (H), mener Frps Christian Tybring-Gjedde.

KRITISK: Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde er ikke enig med egen regjering om salg av Kongsberg-gruppen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISK: Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde er ikke enig med egen regjering om salg av Kongsberg-gruppen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er uklokt av Mæland å be om fullmakt til Kongsberg-salg. Staten har investert milliarder i teknologiutvikling for Kongsberg. Viktige, langvarige allianser med for eksempel amerikanske Lockheed Martin kan også stå på spill, sier Tybring-Gjedde til Dagens Næringsliv.

Høyre-/Frp-regjeringen mener staten bør eie mindre i norske selskaper, og Mæland ønsker fullmakt til å selge staten ned til en eierandel på 34 prosent i både Kongsberg-gruppen og Telenor. Tybring-Gjedde mener de andre nedsalgsplanene «sikkert» er fornuftige, men sier han kommer til å jobbe for at Frps stortingsgruppe avviser et nedsalg i Kongsberg-gruppen.

- Jeg tror ikke det blir flertall for dette i Stortinget, mener han.

Høyres parlamentariske leder og kollega av Tybring-Gjedde i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Trond Helleland, avviser kritikken. Han mener Frp-politikeren neppe har hele Frp med seg, og presiserer at statens rolle skal begrenses til å bidra til å sikre forsvarskontrakter og særlig gjenkjøp som motytelse for norske innkjøp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer